przemokr Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Spacerując z dziewczyną udało mi się nakręcić film o rzece przepływającej nie opodal mojego osiedla. Wiem, wiem...Reżyseria słaba, ale widoki "bezcenne" polecam. http://youtu.be/x9mrPUeIx6Y Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Piknie, jak to mówią tam, daleko na południu . A jak z rybkami?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Rybki są, widać na filmiku..Wind nie oglądałeś do końca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcok1985 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 czterdziestak na tej rzeczce to naprawdę wyczyn...Nie słyszałem,żeby ktoś na Białusze złapał większego, chyba że się mylę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 sorki, ale mój muzealny komp tak się tnie, że nie obejrzałem w całości . Ale zawsze userzy mogą zrobić zrzutę na nowego lapka, ku chwale FW oczywiście . Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemokr Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 czterdziestak na tej rzeczce to naprawdę wyczyn...Nie słyszałem,żeby ktoś na Białusze złapał większego, chyba że się mylę? Owszem były, jedyny ratunek to docinek C&R na całej długości. Pamiętam jak kiedyś z kolegą Jackiem przeglądaliśmy stare „Wiadomości Wędkarskie” i z następnej rzeczki kolejnej czyli Dłubni pochodził rekord polski pstrąga potokowego ale to były lata chyba 60-te. Dłubnia swoją wielkością jest prawie taka sama jak Prądnik. Sam w tym roku złowiłem na Rudawie pstrąga na 37cm, znajomy miał 50 cm na kiju ale nie wyjoł. Rozmawiając z wędkarzami słyszałem o lipieniu na 50 cm złapanego koło błoń, a to przecież już kawał kardynała. Taki lipień złapany przez dziadka najprawdopodobniej dostanie w pałę, bo taki dziadek owego lipienia złowił ale złapany przez młodszego lub takiego który wypuszcza przeżyje. Piękno takich rzek jest niedopisania polecam odwiedzanie podkrakowskich małych rzek oraz oczywiście wypuszczanie złowionych w nich ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluzer Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Sam w tym roku złowiłem na Rudawie pstrąga na 37cm, Coś czuje,że nie był to potok ani tęczak;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts