MłodyWędkarz Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Witam, Nie wiem czy to odpowiedni dział ale mam jedno pytanie. Czy jeżeli posiadam kartę wędkarską , mogę łowić na rzece w moim mieście? w rzece Warcie? Jeżeli tak, na ile wędek itd, co powinno się znajdować przy mojej osobie. Jeżeli nie, to dlaczego ? Z góry dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Edited November 7, 2012 by wind edycja tytułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Sama karta nie upoważnia do wedkowania, musisz jeszcze posiadać zezwolenie od użytkownika obwodu rybackiego. Więc proponuję dowiedzieć sie, kto jest użytkownikiem wybranej wody, wykupić odpowiednie zezwolenie i tam rownież powinieneś dowiedzieć się jakie zasady regulaminowe panują na łowisku, czyli limity połowu, dostępne metody połowu, wymiary i okresy ochronne itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzana_pl Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Zależy od regionu,bo sama karta wedkarska nie upoważnia Cię do połowu wszędzie gdzie tylko chcesz. Tak jak pisze Mój Przedmówca: podstawą bedzie zezwolenie od użytkownika danego obwodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts