MłodyWędkarz Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Nie wiem czy to odpowiedni dział ale mam jedno pytanie. Czy jeżeli posiadam kartę wędkarską , mogę łowić na rzece w moim mieście? w rzece Warcie? Jeżeli tak, na ile wędek itd, co powinno się znajdować przy mojej osobie. Jeżeli nie, to dlaczego ? Z góry dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane 7 Listopada 2012 przez wind edycja tytułu
wind Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2012 Sama karta nie upoważnia do wedkowania, musisz jeszcze posiadać zezwolenie od użytkownika obwodu rybackiego. Więc proponuję dowiedzieć sie, kto jest użytkownikiem wybranej wody, wykupić odpowiednie zezwolenie i tam rownież powinieneś dowiedzieć się jakie zasady regulaminowe panują na łowisku, czyli limity połowu, dostępne metody połowu, wymiary i okresy ochronne itp.
Brzana_pl Napisano 16 Listopada 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Listopada 2012 Zależy od regionu,bo sama karta wedkarska nie upoważnia Cię do połowu wszędzie gdzie tylko chcesz. Tak jak pisze Mój Przedmówca: podstawą bedzie zezwolenie od użytkownika danego obwodu.
Rekomendowane odpowiedzi