ryby.ryby Posted March 22, 2022 Report Share Posted March 22, 2022 Siemka, mam pytanie. Łowie liny na stawie 70x70m I zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego najmniejsze liny to 35cm+ dlaczego nie ma małych linków ? Wie ktoś może od czego to zależy? Zaznaczę, że jedyny drapieżnikna stawie to szczupak A jest go bardzo mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 22, 2022 Report Share Posted March 22, 2022 Od lat mam podobny dylemat ale nigdy nie próbowałem szukać odpowiedzi. Łowię w gliniance i biorą liny od około 35cm i większe. Nigdy mniejsze Coś w tym jest 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 23, 2022 Report Share Posted March 23, 2022 Prawdopodobnie dlatego że się nie rozmnażają. Też miałem łowisko na którym łowiłem różne gatunki ryb w różnych wielkościach. Wyjątkiem był okoń, jak wziął to taki 40 cm lub więcej. Liczebnie było go mało ale sztuki duże i nie tylko ja tam takie łowiłem. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryby.ryby Posted March 23, 2022 Author Report Share Posted March 23, 2022 13 godzin temu, ryukon1975 napisał: Prawdopodobnie dlatego że się nie rozmnażają. Też miałem łowisko na którym łowiłem różne gatunki ryb w różnych wielkościach. Wyjątkiem był okoń, jak wziął to taki 40 cm lub więcej. Liczebnie było go mało ale sztuki duże i nie tylko ja tam takie łowiłem. A wiesz jaki może być powód przez który się nie rozmnażają? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 23, 2022 Report Share Posted March 23, 2022 Brakuje pokarmu albo kryjówek i drobnica jest zjadana a nieliczni szczęściarze mogą urosnąć. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 24, 2022 Report Share Posted March 24, 2022 Trudno zgadywać dlaczego się nie rozmnażają nie znając warunków na tym stawie. Lin ogólnie lubi specyficzne dość płytkie i porośnięte wody. Sztuczne łowisko staw 70x70 m może nie spełniać tych warunków. Jednak to tylko takie moje gdybanie na odległość. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryby.ryby Posted April 14, 2022 Author Report Share Posted April 14, 2022 To łowisko jest naturalne, to leśny staw W dniu 24.03.2022 o 06:40, ryukon1975 napisał: Trudno zgadywać dlaczego się nie rozmnażają nie znając warunków na tym stawie. Lin ogólnie lubi specyficzne dość płytkie i porośnięte wody. Sztuczne łowisko staw 70x70 m może nie spełniać tych warunków. Jednak to tylko takie moje gdybanie na odległość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts