Jump to content

Liny

ryby.ryby
 Share

Recommended Posts

Siemka, mam pytanie. Łowie liny na stawie 70x70m I zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego najmniejsze liny to 35cm+ dlaczego nie ma małych linków ? Wie ktoś może od czego to zależy? Zaznaczę, że jedyny drapieżnikna stawie to szczupak A jest go bardzo mało. 

Prawdopodobnie dlatego że się nie rozmnażają. Też miałem łowisko na którym łowiłem różne gatunki ryb w różnych wielkościach. Wyjątkiem był okoń, jak wziął to taki 40 cm lub więcej. Liczebnie było go mało ale sztuki duże i nie tylko ja tam takie łowiłem.

13 godzin temu, ryukon1975 napisał:

Prawdopodobnie dlatego że się nie rozmnażają. Też miałem łowisko na którym łowiłem różne gatunki ryb w różnych wielkościach. Wyjątkiem był okoń, jak wziął to taki 40 cm lub więcej. Liczebnie było go mało ale sztuki duże i nie tylko ja tam takie łowiłem.

A wiesz jaki może być powód przez który się nie rozmnażają?

Trudno zgadywać dlaczego się nie rozmnażają nie znając warunków na tym stawie. Lin ogólnie lubi specyficzne dość płytkie i porośnięte wody. Sztuczne łowisko staw 70x70 m może nie spełniać tych warunków. Jednak to tylko takie moje gdybanie na odległość.

• 3 weeks later...

To łowisko jest naturalne, to leśny staw

W dniu 24.03.2022 o 06:40, ryukon1975 napisał:

Trudno zgadywać dlaczego się nie rozmnażają nie znając warunków na tym stawie. Lin ogólnie lubi specyficzne dość płytkie i porośnięte wody. Sztuczne łowisko staw 70x70 m może nie spełniać tych warunków. Jednak to tylko takie moje gdybanie na odległość.