Jump to content

Wybór spinningu na okonie.

Recommended Posts

Dzień dobry, jako że ejstem początkujący zakłądam temat w tym dziale.

Od nowego sezony chciał bym zacząć przygode ze spiningiem, mieszkam w Świnoujsciu a wiec mam wode dookoła, lecz potrzebuje porady co z czym się je. Przez ostatnie dwa miesiace buszowałem w internecie szukajac różnorakich porad ale w dalszym ciagu mam taki mętlik w głowie ze nie wiem co wybrać. Moge zaznaczyć ze w gre wchodzi wyłącznie połów z brzegu, mam tutaj kilka sklepów wędkarskich ale wszędzie rady udzielone raczej były marne w pomocy nad doborem sprzętu. Licze na jakieś dobre rady i na to ze uda mi się rozpocząć wymarzoną przygode ze spiningiem od wiosny.

Pozdrawiam serdecznie i licze po cichu na pomoc ;)

Przyznam ze artykuły bardzo ciekawe i licze ze będą jako takim wsparciem w zakupach :) Mam pytanko jaka była by najodpowiedniejsza długość wędziska do rzutów z brzegu? Czy lepszy będzie 2,4(poreczniejszy) czy lepiej zainwestować w coś ponad to? I nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia, mianowicie uciag wody. Zastanawia mnie fakt czy polecane przez wielu multum wklejanek nie będzie oszukiwało mnie przy dosyć silnym prądzie wody jaki mam okazje obserwować w Świnoujściu?

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam ;)