Greqq Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Witam. Zakupiłem nie dawno kijek a mianowicie Robinson stringer feeder 3,6 m cw60-160 g planuje do niego dokupić kołowrotek Ryobi Riken Baitfeeder 6000 lecz z pewnej kwestii zakup kołowrotka został przeniesiony na miesiąc-dwa do przodu. Teraz zapytanie które może się wydawać trochę głupie, ale jestem młodszy i nie doświadczony i wolę spytać niz mieć potem problem. A mianowicie czy do tego kijka mogę użyć chwilowo kołowrotka dam Quick 2 4000 z nawinięta 0.24 żyłką. Mam na myśli Połów tym zestawem na grunt. Czy jest sens zakładać ten kołowrotek? Czy jest w stanie wytrzymać branie jakiegoś większego karpia? Czy lepiej po prostu przeczekać te dwa miesiące do zakupu kołowrotka. Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Pisaliśmy już na forum o takich sprawach. Kołowrotek do gruntówki musi mieć przełożenie poniżej 1:4.8 najlepiej 1:4,2 / 1:4. Ten dam powinien wytrzymać te kilka wypadów. Chodź zależy od definicji dużego karpia. Bo dla jednego 2 to duża sztuka a innym 20 będzie mała. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts