kamiś89 Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 Witam kolegów, koleżanki Chciałbym spróbować swoich sił z castingiem. Czy moglibyście doradzić jakiś kij i multiplikator do 600 zł za całość Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 Tutaj toczy się dyskusja o castingu. Przeczytaj a później pytaj co dalej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 Zanim zajrzysz, napisz jakich przynęt chcesz używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiś89 Posted August 27, 2022 Author Report Share Posted August 27, 2022 Znalazłem kij Wild Horse Casting 240cm 10-35g lub z tej samej serii 15-65 Myślę że na początek będzie pierwsza opcja lepsza. A wy jak uważacie ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Ponawiam pytanie. Dużo zależy od tego jakich przynęt chcesz używać. Trudno się rzuca zestawem baitcastingowym jak wędzisko nie chce się pod przynętą załadować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiś89 Posted August 27, 2022 Author Report Share Posted August 27, 2022 Jeszcze nie łowiłem castem. Wcześniej miałem Black savage 9-32 i łowiłem na gumy z opadu, woblerami jerkami. Chce się nauczyć. Jeśli już będę miał sprzęt to wtedy będę dobierał przynęty . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 To tak nie działa. Tym bardziej, że z tyłu głowy będziesz porównywał osiągi z zestawem ze stałoszpulowcem. Niewiele pomogę, bo nie mam doświadczenia z budżetowymi zestawami. I nie twierdzę, że się nie da. Pooglądaj kanał "wedkarskie dylematy". Tam jest wiele chińskich zestawów. Może warto pójść w tą stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiś89 Posted August 27, 2022 Author Report Share Posted August 27, 2022 Dobra gra jest. Kijek już mam upatrzony. Gadałem z kuzynem a on jest doświadczony w spinie jak i w cascie Abu Garcia Venerate Casting 2,13m Do 45g Jeszcze poczekam odłożę i kupię lepszy multik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Pozdrowienia dla Kuzyna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts