ZwinnyPstrąg Posted August 30, 2022 Report Share Posted August 30, 2022 Witam. Szukam sprzętu a mianowicie spiningu z kolowrotkiem na kanaly/rzeki w Holandii. Główny cel to szczupaki sandacze czasem pastragi. Co byście polecili z kiji i kolowrotków, miło by było zamknąć się w kwocie 500zl. Kij pewnie 240-270cm i 10-30g. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 Mam wątpliwości co do połączenia jednym zestawem tych trzech wymienionych przez Ciebie gatunków, jeszcze szczupaka z ewentualnym przyłowem w postaci sandacza jestem gotów zaakceptować, ale łowienie tym samym zestawem pstrągów cienko widzę. Nie znam specyfiki wędkowania w holenderskich kanałach, ale warunki finansowe i do szczupakowania spełni zestaw: - wędzisko lub ciut cięższe; - kołowrotek. Zestaw stosunkowo tani, ale wcale nie ustępuje nawet dwukrotnie droższym gdzie płaci się za "markę" a nie szczególną jakość. Pamiętaj o tym, że JAXON bardzo rzetelnie opisuje wędziska i przekroczenie górnego marginesu CW, przeważnie kończy się awarią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZwinnyPstrąg Posted August 31, 2022 Author Report Share Posted August 31, 2022 Dzięki za odpowiedź a powiedz jak widzisz tako sprzęt. (Poszukałem i taki znalazłem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 Nie miałem styczności z wędziskami DAIWA, więc nie mam zdania. Natomiast jeśli chodzi o kołowrotki, to uważam, że zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie nieco droższy ale sprawdzony. Link wyłącznie poglądowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts