Gumis123 Posted December 18, 2022 Report Share Posted December 18, 2022 Witam mam pytanko Latem bede łowił nad nie duzym stawem bede nastawial sie na liny i leszcze czy ktos mi zaproponuje jakis dobry kij ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 18, 2022 Report Share Posted December 18, 2022 Nie zaproponuje, bez wiedzy czy bedziesz łowił blisko czy daleko i czy tam gdzie bedziesz łowił jest głeboko czy płytko oraz czy zachodzi konieczność radzenia sobie z rzucaniem z pod drzew itp. Jak zwykle zamiast przeczytać instrukcje i poszukać bęc pytanie do wróżki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 19, 2022 Report Share Posted December 19, 2022 Ja zaryzykuję. Wybrałbym wędzisko typu match. Woda nieduża i jak domyślam się raczej nie głęboka. Dlatego kij dość krótki o średnim cw.. Wybrałem kij niedrogi bo jak się domyślam nie chcesz wydawać "milionów". Firma polska żeby w razie nieszczęścia nie było kłopotów z serwisem. Kij od strony technicznej przedstawia się całkiem przyzwoicie jak na tą półkę cenową. Uważam że spokojnie spełni swoje zadanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumis123 Posted December 19, 2022 Author Report Share Posted December 19, 2022 Woda to stara cegielnia od 1m do 12m glebokosci lowienie blizej brzegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 19, 2022 Report Share Posted December 19, 2022 (edited) Więc skoro chcesz łowić metodą spławikową będziesz trochę ograniczony. Jednak używając spławików przelotowych myślę że spokojnie dasz radę. Wymienione przez Ciebie gatunki w sezonie z pewnością nie będą żerować w tych najgłębszych miejscach. Jednak biorąc pod uwagę większe głębokości rozważyłbym dłuższy kij jak ten 3,6 m który zaproponowałem wyżej. Trochę odwróciłeś sprawę głęboki zbiornik po wyrobisku z mały staw to dwie różne rzeczy. Edited December 19, 2022 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 19, 2022 Report Share Posted December 19, 2022 2 godziny temu, ryukon1975 napisał: Trochę odwróciłeś sprawę głęboki zbiornik po wyrobisku z mały staw to dwie różne rzeczy. Dlatego pytałem o dokłądne warunki uzytkowania.... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts