makaronkarol Posted March 31 Report Share Posted March 31 (edited) Witam szukam zestawu na feeder dla początkującego wędkarza (kołowrotek i wędka) do około 400 zł. Łowił będę na dość sporym jeziorze głównie karpie, lecz chciałbym, aby dało sie także inne gatunki ryb fajnie połowić. Edited April 1 by wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted April 1 Report Share Posted April 1 Jakie karpie chcesz łowić ? Łowisko jest mocno obławiane? Z mojego doświadczenia powiem że karpie wiele razy "kłute" mniej walczą niżeli karpie, które kontaktu z haczykiem nie miały. No i najważniejsze rozmiar czy są to kroczki czy może już jakieś większe sztuki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makaronkarol Posted April 1 Author Report Share Posted April 1 Co do wielkosci karpi nie wim czego się spodziwać po moim łowisku, z informacji jakie usłysałem jest kilka karpi około 20/25kg. Łowisko na które najczęściej będe łowił jest prywatne, co jakiś czasa będe chodził na komercję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ubertroll Posted April 1 Report Share Posted April 1 (edited) 22 godziny temu, makaronkarol napisał: ...aby dało się także inne gatunki ryb fajnie połowić. 3 godziny temu, makaronkarol napisał: ...jest kilka karpi około 20/25kg... Osobiście nie wyobrażam sobie łowić jednym zestawem (dywaguję) płoci, karasi, leszczy, z drugiej strony tak okazałych ryb. Jak się obrażam na drapieżne, to macham feederem. Leszcze i karpie do 12-13 kg jakoś godzę. Ale mam mało wymagające łowiska i hol trochę trwa. Edited April 1 by Ubertroll 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts