Michał Kosakowski Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 Wędka Jaxon Tenesa Easy Spin i kołowrotek Tramp TT Jaxon. Czy nada się na sandacze? Teren: - Jezioro o głębokości ok. 3-4m - Kanał rzeki Odra Jak nie ta wędka i ten kołowrotek to co innego? (budżet: ~ 150zł) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 Według opisu na necie to akcja wędki jest "Moderate Fast, Progressive". Na sandacza raczej bierze się "fast". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 @Kusy ma rację, sandacz ma bardzo twardy pysk i przy tej akcji mogą być kłopoty z zacięciem. Bardziej odpowiednie byłoby wędzisko z akcją fast (F), a nawet extra fast (XF). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanKossak Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 Mógłbys proszę w takim razie pomóc przy znalezieniu wędki na sandacza do ~130zł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 Myślę, że warto prześledzić najświeższe wątki spinningowe. Chociażby tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 11 godzin temu, PanKossak napisał: Mógłbys proszę w takim razie pomóc przy znalezieniu wędki Na ten rok zaopatrzyłem się w Jaxon Summum do 23g. Szybka akcja ale trochę wybaczalna jednocześnie. Powyżej budżetu założonego przez Ciebie ale może się skusisz. 11 godzin temu, PanKossak napisał: wędki na sandacza do ~130zł ? Ciężko jest mi coś doradzić "na odległość" i bez sprawdzenia. Szukaj wędki opisanej jako akcja szybka, fast. CW szukaj do górnej granicy 25-30g. Długość według preferencji i wody nad którą łowisz. Ja preferuje krótsze kije więc do 240 cm max. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 19 godzin temu, PanKossak napisał: Mógłbys proszę w takim razie pomóc przy znalezieniu wędki na sandacza do ~130zł ? 15 godzin temu, Ubertroll napisał: Myślę, że warto prześledzić najświeższe wątki spinningowe. Chociażby tu. 7 godzin temu, Kusy napisał: Na ten rok zaopatrzyłem się w Jaxon Summum do 23g. Szybka akcja ale trochę wybaczalna jednocześnie. Powyżej budżetu założonego przez Ciebie ale może się skusisz. Ciężko jest mi coś doradzić "na odległość" i bez sprawdzenia. Szukaj wędki opisanej jako akcja szybka, fast. CW szukaj do górnej granicy 25-30g. Długość według preferencji i wody nad którą łowisz. Ja preferuje krótsze kije więc do 240 cm max. Nic dodać, nic ująć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts