Kapi Napisano 31 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2023 Cześć czy polecacie wędke Jaxon Tenesa Easy Spin 240cm 10-40g bo nie dawno zaczołem łowić i chciałem sobie kupić wędkę na spining ale nie chcę na począdku dużo inwestować.
zwykły michał Napisano 31 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2023 W tej cenie nie ma co polecać lub odradzać bo będą takie same. Jaxon ma podobno dobry serwis i warto to wziąć pod uwagę. 1
Alexspin Napisano 1 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Primo, odradzam serię Tenesa, nie jest to produkt, który można by polecić. Secundo, jeśli zaczynasz, proponowałbym nieco obniżyć CW wędziska. Odpowiednia byłaby wędka do 5-25g. To CW uznawane jest jako zbliżone do uniwersalnego (zanaczam, że nie ma wędek uniwersalnych). Z czystym sumieniem mogę polecić Storm Adventure X Spinning 2,40m 5-25g 2pc.Wyjątkowo przyzwoite blanki, bardzo dobre, klasowe zbrojenie (Fuji), bardzo przystępna cena dla tej klasy wędziska. Gdybyś jednak wolał coś jeszcze tańszego, to dość dobre opinie zbiera seria JAXON Grey Stream i polecam model 5-23g/240cm. Mimo wszystko namawiałbym na Storma, różnica w cenie niewielka, a "półka" znacznie wyższa. (Linki wyłącznie poglądowe, dostawców nie polecam) Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Alexspin 1
Rekomendowane odpowiedzi