Skocz do zawartości

Łowiska Łeba

luxxier
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Za dwa dni zaczynam urlop w Łebie stąd mam parę pytań . Gdzie aktualnie mogę zakupić pozwolenia na połowy  na Sarbsko (jezioro plus kanał/rzeka ) oraz jezioro Łeba . Interesuje mnie również połów w kanale w centrum . Z tego co się orientuje do pewnego momentu sa osobne pozwolenia. Wyczytałem , że można kupić na miejscu pozwolenia a na innej stronie że tylko przelewem i z wydrukiem płatnosci . jak to wygląda? Kartę wedkarską wraz z opłatą posiadam lecz tylko na rejon Gdański więc pozwolenie nie sięga tak daleko. Do kogo aktualnie należą te zbiorniki i gdzie można dokonać opłaty dzięki z góry!

Gość kat_636

skoro masz urlop to masz czas.

ja naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy chca miec wszystko wylozone na tacy, oczywscie rozumiem zwykla ludzka pomoc, ale lenistwa nigdy nie usprawiedliwiam - a to sa diametralne roznice - wykorzystywac kogos i byc leniwym , a byc aktywnym milym pracowitym i miec w sobie choc odrobine zaangazowania a nie liczyc zawsze na kogos a nie na siebie ehhh

Dlatego pisze bo ciężko o jaka kolwiek informację w internecie część jest sprzed 10 lat nie aktualne gdzie dzierżawca mogl sie zmienić.pytam bo może ktoś byl. Przepraszam ze nie jestem miejscowy i nie wiem co sie dzieje aktualnie w danej miejscowości. Zwykle pytanie a zamiast wylewać żale to znacznie szybciej mozna udzielić odpowiedzi. A osądy i wnioski po paru zdaniach na forum o tym czy ktos jest leniwy czy pracuje po 12 h i nie ma czasu na siedzenie i wypisywanie takich wypowiedzi prosze zostawic dla siebie. Dzieki połamania wędki 

Gość kat_636

luxier - jak nie można czegoś znaleźć w internecie to się dzwoni do stosownych oddziałów albo mejluje albo cokolwiek innego, rozwiązań jest naprawdę wiele i to wymaga odrobiny zaangażowania, niczego więcej. jeśli źle odebrałeś moją wypowiedź to mam nadzieję że teraz choć trochę lepiej ;)

Mam nadzieję, że można zrobić z tym porządek. Na razie wygląda na to, że można sobie wejść do czyjegoś domu z brudnymi butami i biegać po pokojach. 

Jaki będzie następny etap?

1 godzinę temu, kat_636 napisał:

luxier - jak nie można czegoś znaleźć w internecie to się dzwoni do stosownych oddziałów albo mejluje albo cokolwiek innego, rozwiązań jest naprawdę wiele i to wymaga odrobiny zaangażowania, niczego więcej.

Napisał na forum i dostał prostacką odpowiedź. Na deser kolejną.

1 godzinę temu, kat_636 napisał:

jestem tu pond rok i moj styl nie zmieni sie, nie pisze do urzedu WIND, a jak kogos to razi to zawsze moze nie czytac.

Jeżeli nie dostosujesz się do zasad, które wyznaczamy, nie będziesz pisać. I kropka.

Trochę nie rozumiem. Jak dla mnie wypełnienie obowiązków wędkarza określonych w Art 7 ustawy o rybactwie śródlądowym należy do wędkarza. Jeśli są z tym problemy, to powinien to zgłosić do RZGW lub Wód Polskich a nie na forum. A co gdyby forum nie było? No dobrze, forum jest i można się zapytać. Niemniej napiszę to co u mnie jest chyba mantrą, zdobycie w necie informacji o łowiskach z tematu zajęło mi dosłownie 2 minuty, więc całkowicie podzielam opinię Katarzyny.

To nie jest tylko ten temat. Nikomu nie chce się czytać wątków forum i informacje sprzed roku traktują jako nieaktualne a także młodsze. Ciągle te same pytania o dobór wędzisk, kołowrotków itp. Cholery można dostać dlatego zamilkłem.

Gość kat_636

WIND - jak zawsze liczę się z konsekwencjami i nie będzie to moja decyzja , tyle w temacie, płakać nie zamierzam.

a zwyklego michala "podjudzanie" widzę ze się udziela Tobie(hura wiwat wiwat, jeszcze jeszcze;) ), jakoś do tej pory nie miałeś do mnie żadnych ALE (styl ten sam od roku ponad , a nie miesiąca) i żadnej wcześniej reakcji - bo jak zawsze kulturę zachowuje w jakimś tam poziomie, a wiec jeśli ulegasz pokusom innych - kiedy nic takiego się nie dzieje to trudno, ja na to wpływu nie mam.

pozdrawiam milo.

• wind zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...