luxxier Napisano 19 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Witam, Za dwa dni zaczynam urlop w Łebie stąd mam parę pytań . Gdzie aktualnie mogę zakupić pozwolenia na połowy na Sarbsko (jezioro plus kanał/rzeka ) oraz jezioro Łeba . Interesuje mnie również połów w kanale w centrum . Z tego co się orientuje do pewnego momentu sa osobne pozwolenia. Wyczytałem , że można kupić na miejscu pozwolenia a na innej stronie że tylko przelewem i z wydrukiem płatnosci . jak to wygląda? Kartę wedkarską wraz z opłatą posiadam lecz tylko na rejon Gdański więc pozwolenie nie sięga tak daleko. Do kogo aktualnie należą te zbiorniki i gdzie można dokonać opłaty dzięki z góry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 skoro masz urlop to masz czas. ja naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy chca miec wszystko wylozone na tacy, oczywscie rozumiem zwykla ludzka pomoc, ale lenistwa nigdy nie usprawiedliwiam - a to sa diametralne roznice - wykorzystywac kogos i byc leniwym , a byc aktywnym milym pracowitym i miec w sobie choc odrobine zaangazowania a nie liczyc zawsze na kogos a nie na siebie ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxxier Napisano 20 Lipca 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Dlatego pisze bo ciężko o jaka kolwiek informację w internecie część jest sprzed 10 lat nie aktualne gdzie dzierżawca mogl sie zmienić.pytam bo może ktoś byl. Przepraszam ze nie jestem miejscowy i nie wiem co sie dzieje aktualnie w danej miejscowości. Zwykle pytanie a zamiast wylewać żale to znacznie szybciej mozna udzielić odpowiedzi. A osądy i wnioski po paru zdaniach na forum o tym czy ktos jest leniwy czy pracuje po 12 h i nie ma czasu na siedzenie i wypisywanie takich wypowiedzi prosze zostawic dla siebie. Dzieki połamania wędki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Ignoruj trolla z presją na zaistnienie Najprostsze rozwiązanie to telefon do Zarządu Okręgu. Oni będą na bieżąco. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 20 Lipca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 4 godziny temu, kat_636 napisał: skoro masz urlop to masz czas. ja naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy chca miec wszystko wylozone na tacy, oczywscie rozumiem zwykla ludzka pomoc, ale lenistwa nigdy nie usprawiedliwiam - a to sa diametralne roznice - wykorzystywac kogos i byc leniwym , a byc aktywnym milym pracowitym i miec w sobie choc odrobine zaangazowania a nie liczyc zawsze na kogos a nie na siebie ehhh Bardzo proszę pisać po polsku, używanie polskich liter nie wymaga wiele wysiłku. Jest taki przycisk na klawiaturze, który pomaga. Proszę też nie komentować tematów, w których nie ma sie nic merytorycznego do przekazania. W samej Łebie a po drodze również w Lęborku są sklepy wędkarskie, myślę że to będzie najlepsze źródło informacji. Sotosownych opłat, czy to morskich czy związkowych możesz dokonać drogą elektroniczną. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 jestem tu pond rok i moj styl nie zmieni sie, nie pisze do urzedu WIND, a jak kogos to razi to zawsze moze nie czytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 luxier - jak nie można czegoś znaleźć w internecie to się dzwoni do stosownych oddziałów albo mejluje albo cokolwiek innego, rozwiązań jest naprawdę wiele i to wymaga odrobiny zaangażowania, niczego więcej. jeśli źle odebrałeś moją wypowiedź to mam nadzieję że teraz choć trochę lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Mam nadzieję, że można zrobić z tym porządek. Na razie wygląda na to, że można sobie wejść do czyjegoś domu z brudnymi butami i biegać po pokojach. Jaki będzie następny etap? 1 godzinę temu, kat_636 napisał: luxier - jak nie można czegoś znaleźć w internecie to się dzwoni do stosownych oddziałów albo mejluje albo cokolwiek innego, rozwiązań jest naprawdę wiele i to wymaga odrobiny zaangażowania, niczego więcej. Napisał na forum i dostał prostacką odpowiedź. Na deser kolejną. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 20 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 1 godzinę temu, kat_636 napisał: jestem tu pond rok i moj styl nie zmieni sie, nie pisze do urzedu WIND, a jak kogos to razi to zawsze moze nie czytac. Jeżeli nie dostosujesz się do zasad, które wyznaczamy, nie będziesz pisać. I kropka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 21 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Trochę nie rozumiem. Jak dla mnie wypełnienie obowiązków wędkarza określonych w Art 7 ustawy o rybactwie śródlądowym należy do wędkarza. Jeśli są z tym problemy, to powinien to zgłosić do RZGW lub Wód Polskich a nie na forum. A co gdyby forum nie było? No dobrze, forum jest i można się zapytać. Niemniej napiszę to co u mnie jest chyba mantrą, zdobycie w necie informacji o łowiskach z tematu zajęło mi dosłownie 2 minuty, więc całkowicie podzielam opinię Katarzyny. To nie jest tylko ten temat. Nikomu nie chce się czytać wątków forum i informacje sprzed roku traktują jako nieaktualne a także młodsze. Ciągle te same pytania o dobór wędzisk, kołowrotków itp. Cholery można dostać dlatego zamilkłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 21 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 WIND - jak zawsze liczę się z konsekwencjami i nie będzie to moja decyzja , tyle w temacie, płakać nie zamierzam. a zwyklego michala "podjudzanie" widzę ze się udziela Tobie(hura wiwat wiwat, jeszcze jeszcze;) ), jakoś do tej pory nie miałeś do mnie żadnych ALE (styl ten sam od roku ponad , a nie miesiąca) i żadnej wcześniej reakcji - bo jak zawsze kulturę zachowuje w jakimś tam poziomie, a wiec jeśli ulegasz pokusom innych - kiedy nic takiego się nie dzieje to trudno, ja na to wpływu nie mam. pozdrawiam milo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 21 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Twój styl i nic nie wnoszące wypowiedzi można tolerować kiedy piszesz od czasu do czasu. Wylecisz z każdego forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi