Jump to content

Czy wedka 3-15g nada się na splawik

Kornel
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry 

Jestem młodym chłopakiem który tak naprawdę zaczyna przygodę zlowieniem .

Posiadam wędkę jaxon tenesa jig spin 3-15g z przeznaczeniem na spinning , lecz moja zagwostka tkwi wtym że posiadam wedki na spinning więc zastanawiam się czy ta wedka nada się na splawik . Dodatkowo dodam że głównie łowie na rzece lecz zdarzają się poszczególnie stawy . Wędkuje  z brzegu .

Pozdrawiam

Jeśli masz 12 lat to zgadzam się z Michałem, w tym wieku eksperymentuje się ze wszystkim. Jeśli jesteś starszy i masz już jakieś doświadczenie to okaże się to porażką. Ograniczenie nie zamknie się wyłącznie w odległości rzutów ale we wszystkim od samego zacięcia do holu włącznie. Tak naprawdę to już nie będzie ograniczenie lecz uczucie irytacji gdyż spławik i spinning łączy wędzisko ale dzieli całą reszta.

I uprzedzę kolejne pytanie. Jeśli masz zamiar prosić o doradzenie spławikówki, budżetowej - bo chcesz spróbować, to od razu podaj charakterystykę rzeki, na której masz zamiar łowić, technikę połowu i oczekiwaną wielkość ryb. Podaj też wielość kołowrotka przy spinningu i grubość żyłki na jego szpuli.