Kornel Posted August 26, 2023 Report Share Posted August 26, 2023 Dzień dobry Jestem młodym chłopakiem który tak naprawdę zaczyna przygodę zlowieniem . Posiadam wędkę jaxon tenesa jig spin 3-15g z przeznaczeniem na spinning , lecz moja zagwostka tkwi wtym że posiadam wedki na spinning więc zastanawiam się czy ta wedka nada się na splawik . Dodatkowo dodam że głównie łowie na rzece lecz zdarzają się poszczególnie stawy . Wędkuje z brzegu . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 26, 2023 Report Share Posted August 26, 2023 Jaka długość, bo jest kilka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornel Posted September 1, 2023 Author Report Share Posted September 1, 2023 W dniu 26.08.2023 o 22:48, Docio napisał: Jaka długość, bo jest kilka. 270cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Od biedy ujdzie ale długość ograniczy zasięg rzutów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Jeśli masz 12 lat to zgadzam się z Michałem, w tym wieku eksperymentuje się ze wszystkim. Jeśli jesteś starszy i masz już jakieś doświadczenie to okaże się to porażką. Ograniczenie nie zamknie się wyłącznie w odległości rzutów ale we wszystkim od samego zacięcia do holu włącznie. Tak naprawdę to już nie będzie ograniczenie lecz uczucie irytacji gdyż spławik i spinning łączy wędzisko ale dzieli całą reszta. I uprzedzę kolejne pytanie. Jeśli masz zamiar prosić o doradzenie spławikówki, budżetowej - bo chcesz spróbować, to od razu podaj charakterystykę rzeki, na której masz zamiar łowić, technikę połowu i oczekiwaną wielkość ryb. Podaj też wielość kołowrotka przy spinningu i grubość żyłki na jego szpuli. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts