lewar1309 Napisano 9 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Cześć wszystkim Szukam wędziska do połowu z brzegu szczupaków i sandaczy. Będzie w nim siedział Shimano Stradic 4000. Długośc 2,5 do 2,7 , ciężar w granicach 5-35g. Moje propozycje bo może ktoś ma takie połączenie: - Fox Rage Terminator Jigger Finesse 270cm 7-28g - Daiwa Prorex XR Spin 270 5-30g -13 fishing fate black Myślałem jeszcze o firmie Westin W4 . Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Napisano 9 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Nie jestem ekspertem bo dopiero wracam do wędkarstwa po ponad 25 latach, ale jednym z moich kijków stał się ten, zgrany z Daiwa Fuego 4000 https://fatfish.pl/pl/p/Wedka-Spinningowa-Okuma-PCH-Air-243cm-15-40g/22123 Nie jest to reklama i był przetestowany w niedzielę nad wodą. Naprawdę dobrze się spisuje i cena dość atrakcyjna. Mam 2 Dragony Black Rock II o niższej gramaturze, też bardzo fajne, ale ten kij zrobił na mnie ogromne wrażenie. A cena jest bardzo atrakcyjna. Edytowane 9 Października 2023 przez Szperaczz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 9 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Polecam. Będziesz zadowlony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Gdybyś chciał nieco taniej, to polecam Grey Stream 10-40g/265cm, bardzo przyzwoite wędzisko w dobrej cenie. Moja Pani posługuje się nim drugi sezon, sprawdziło się bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 (edytowane) Wybrałeś fajne dobrej jakości wędziska. niestety nic nie napisałeś o swoich wymaganiach a są to wędziska bardzo różne. Wybór wędziska pod indywidualne potrzeby i możliwości jest bardzo ważny i daje możliwość komfortowego łowienia. Nie sposób porównać wędziska Daiwa Prorex XR Spin do wędzisk Westin Z serii W4 tym bardziej że jest to seria dość szeroka. Są w niej wędziska POWERSHAD o akcji bardzo szybkiej i wędziska SPIN o akcji wolniejszej i znacznie większym ugięciu podczas holu. Dlatego na Twoje pytanie nie da się odpowiedzieć pomimo tego że napisałem to na przykładzie tylko dwóch a wymieniłeś cztery w tym jedną serię a nie konkretny model. Gdyby wziąć pod uwagę pozostałe różnic byłoby zapewne jeszcze więcej niestety dwóch pozostałych nie znam z praktyki więc trudno wróżyć z fusów czy opisów technicznych bo te czasem mają się nijak do praktyki. Edytowane 11 Października 2023 przez ryukon1975 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi