LukaszPisz Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Witam , poszukuje wędki do 500 zł oraz kołowrotka w przedziale 300-400zl( jeżeli warto by było do czegoś dołożyć to jak najbardziej też ) . Przeznaczone na szczupaka. Łowienie mieszane łódka i łowienie z brzegu . Z wędzisk wpadło mi w oko saveage gear sg4 251cm , 12-35g . Prosiłbym o ocenę wędziska oraz zaproponowanie kołowrotka bądź własną propozycje obu tych rzeczy. Z góry dziękuję i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 7 godzin temu, LukaszPisz napisał: wpadło mi w oko saveage gear sg4 251cm , 12-35g Jestem użytkownikiem bardzo podobnego wędzisko tylko z serii SG2. Jak dla mnie kijek bajka. Długość 251 to udany kompromis między brzegiem a łodzią - wolę krótsze wędki więc dla mnie jak znalazł z brzegu. Spokojnie ładuje przynęty do 36-38g (ciężej nie sprawdzałem). Mam spasowane z Daiwa Ninja 4000. Jak co to polecam zestaw. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszPisz Napisano 10 Października 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 3 godziny temu, Kusy napisał: Jestem użytkownikiem bardzo podobnego wędzisko tylko z serii SG2. Jak dla mnie kijek bajka. Długość 251 to udany kompromis między brzegiem a łodzią - wolę krótsze wędki więc dla mnie jak znalazł z brzegu. Spokojnie ładuje przynęty do 36-38g (ciężej nie sprawdzałem). Mam spasowane z Daiwa Ninja 4000. Jak co to polecam zestaw. Dziękuję za odpowiedź . Czy mógłbyś podać dokładny model tego kołowrotka? Czy ktoś ma jakieś obiekcje do takiego zestawu albo w tych pieniądzach zasugerowałby coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 (edytowane) Mogę dołożyć do tego Daiwa Fuego 4000, polecono mi ten młynek na forum i naprawdę seria Fuego jest super. Mam 4000 i dwie 2500. W promocji teraz można w okolicy 400pln kupić. Przełożenie według preferencji, ja wybrałem średnie. Kijek w dobrej cenie i naprawdę przyjemny https://fatfish.pl/pl/p/Wedka-Spinningowa-Okuma-PCH-Air-243cm-15-40g/22123 Wykonanie na wysokim poziomie i cena dość niska. Nie znalazłem opinii na jego temat, ale bardzo przyjemnie się go używa. Edytowane 10 Października 2023 przez Szperaczz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 2 godziny temu, LukaszPisz napisał: Czy mógłbyś podać dokładny model tego kołowrotka? Dokładnie Daiwa Ninja 4000 C Jak masz więcej kasy możesz dołożyć do wspomnianego wyżej przez kolegę Fuego lub Exceler. Możesz też pozwolić sobie na coś ciut cięższego - Ryobi Arctica 4000. Każdy z nich będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Najtaniej znalazłem tu: https://centrumwedkarskie.pl/Daiwa-Kołowrotek-Fuego-LT-4000-C-new-2021?gclid=Cj0KCQjw7JOpBhCfARIsAL3bobcBQj5PykE1fvHz2VvRWBvV88ePG2vAV1FxIc7SCa4yOUYlN0ajgM4aAiI0EALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 14 godzin temu, Kusy napisał: Daiwa Ninja 4000 Nie polecam, zdecydowanie lepszy będzie Fuego 4000, moja Pani używa już drugi sezon i nie ma zastrzeżeń. Jest nieco droższy, ale wart swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2023 21 minut temu, Alexspin napisał: Nie polecam A ja nie wiem co Wy chcecie od tej Ninji drugi rok ją męczę średnio raz na tydzień i nic złego się nie dzieje. Oczywiście mając wybór Ninja vs Fuego wybieram numer 2, ale jak ktoś szuka czegoś do 200 zł to ciężko o lepsze... A też jestem ciekaw czy u siebie doświadczyliście podobnych zdarzeń? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michass Napisano 28 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 W dniu 10.10.2023 o 09:36, LukaszPisz napisał: Witam , poszukuje wędki do 500 zł oraz kołowrotka w przedziale 300-400zl( jeżeli warto by było do czegoś dołożyć to jak najbardziej też ) . Przeznaczone na szczupaka. Łowienie mieszane łódka i łowienie z brzegu . Z wędzisk wpadło mi w oko saveage gear sg4 251cm , 12-35g . Prosiłbym o ocenę wędziska oraz zaproponowanie kołowrotka bądź własną propozycje obu tych rzeczy. Z góry dziękuję i pozdrawiam . Mam na sprzedaż fajną wędzisko nadające się do łowienia z łódki i brzegu dokładnie Jaxon Grey Stream cw 8-30g 210cm kołowrotek jaxon cayman cri 200 i plecionka mikado sansori 0,10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi