Gość Ubertroll Napisano 3 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2024 Zapewne będzie ciężko z kupnem, to raczej jeszcze mało popularne konstrukcje. A tak z ciekawości, miałeś okazję porzucać? Co Cię w nim urzekło? Do jakich przynęt/ryb chciałbyś go zastosować?
Alexspin Napisano 5 Lutego 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Lutego 2024 Miałem okazję wykonania kilka rzutów z wędką teoretycznie 0,5-4g, faktycznie obsługuje przynęty <1g. Mam taki kijek od Kamila i sparowany z Alphasem nie daje takich możliwości, minimum to 2g. Poza tym jest lżejszy od Alphasa ok. 40g. Wiem, że o używkę będzie trudno, a nówka to minimum 1.5tys.
Gość Ubertroll Napisano 5 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Lutego 2024 Fajnie, że Ci się chce szukać i łowić na sprzęt baitcastingowy, który rzuci agrafką. Ja już sobie darowałem.
Alexspin Napisano 5 Lutego 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Lutego 2024 Zawsze lubiłem łowienie jak najlżejszymi przynętami. Jeszcze gdy używałem tradycyjnego spinningu zszedłem do łowienia muszkami 0,1-0,2g. To dopiero było widowiskowe jak karaski i płocie zbierały sztuczną widelnicę albo jętkę z powierzchni, choć nigdy nie bawiło mnie typowe muszkarstwo. Zdaję sobie sprawę, że w cascie jest to nieosiągalne, ale cały czas frapuje mnie XUL.
Rekomendowane odpowiedzi