pike717 Napisano 19 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2024 Witam, niedawno zacząłem swoją przygodę ze spinningiem, pierwszą wędkę którą kupiłem jest bixlite 5-25 i łowiłem na nią średniej wielkości szczupaki, planuje niedługo kupić wedke ultra light typowo pod okonie Ale póki co chciałbym pobawić się obecną wędką z okoniami, czy podpowie ktoś jakimi przynetami lowic okonie z cw wędki 5-25 żeby w miarę komfortowo czuć brania okonia i w jaki sposób nimi lowic ? Male twisterki odpadają a jestem świeży w tym temacie i zastanawiam się jakie przynety okoniowe kupic do tego Cw i jak nimi lowic ? Proszę o porady Dodam jeszcze że chciałbym lowic zarówno na malej wielkości rzece jak i stawie w którym maksymalna głębokość wynosi ok 2.5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 19 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2024 Obrotówki roz. 2,3. Wirujące ogonki. Woblerki. Tak naprawdę na wszystko, możesz spróbować czeburaszkę z obciążeniem 4g i jakieś tanty... problem jest tylko taki że Twój kijek komfortowe łowienie zaczyna od 6-7g a to już jest ciut za ciężko. Jak chcesz łowić komfortowo okonie to czeka Cię zakup wędki z górnym CW do 6-9g. A do czasu zakupu zostałbym przy obrotówkach. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 Nic dodać, nic ująć. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi