Lubel Napisano 24 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2024 Witam, niedawno kupiłem wędkę, budżetową, teleskopową za niecałe 50 zł. Nie byłem jeszcze na rybach więc chciałbym się dowiedzieć takich chociaż podstaw. Próbowałem już z filmikami na youtubie ale nic mi do głowy nie chce wejść. Czy moglibyście dać jakieś porady? Zapomniałem dodać, że tam gdzie zamierzam łowić znajdują się głównie szczupaki i okonie jeśli to ma jakkolwiek pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 24 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2024 Zacznij od egzaminu na kartę wędkarską i wtedy dowiesz się tego co niezbędne żeby łowić zgodnie z prawem. Jeżeli są drapieżniki to muszą być inne ryby jako źródło pożywienia. Metody łowienia są kompletnie odmienne i musiałbyś się określić. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Lutego 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 Janku, napisz jaka to wędka, bo już czuję, że ten teleskop za <50.- zł, to może być gadżet odpustowy, a już na pewno nie nadaje się do poważnego spiningowania. Gdzie chcesz łowić (strumyk, rzeczka, rzeka, staw, zbiornik zaporowy, jezioro itp itd). Co chcesz łowić, bo pomiędzy okoniem, a szczupakiem jest znaczna różnica wymagań sprzętowych. W pełni popieram pierwszą radę jakiej udzielił Ci Michał. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi