CzarnyWas Posted May 16 Report Share Posted May 16 Hejka jako początkujący w tej metodzie szukam czegoś standardowo tańszego i dosyć uniwersalnego cos czym porzucam standardowo, na boczny trok i może dropshot testowałem już kiedyś jaxon gray stream 1-7g i był bardzo przyjemny szukam czegoś w podobnym wyrzucie z szybszą akcją, najbardziej zależy mi na tym żeby brania były bardzo wyczuwalne mogę prosić o wasze polecenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted May 16 Report Share Posted May 16 Sprawdź sobie serię Jaxon BlueWind (tubular) i RedWind (wklejka). Do dropa używałbym kija o większym CW gdzieś 15-20g 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnyWas Posted May 16 Author Report Share Posted May 16 myslisz ze kołowrotek 3000 do takiego wedziska bedzie okej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted May 17 Report Share Posted May 17 Jak szukasz UL to dla mnie kijek do max 10g. Na dropshota brałbym drugi kijek. Do UL kołowrotek 2000 a do dropa 2500 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnyWas Posted May 17 Author Report Share Posted May 17 polecił bys bardziej jaxon gray stream czy bluewind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 20 Report Share Posted May 20 W dniu 16.05.2024 o 15:22, CzarnyWas napisał: szukam czegoś standardowo tańszego i dosyć uniwersalnego Nie ma wędzisk uniwersalnych, to XXI w. a nie początek XX. W dniu 16.05.2024 o 15:22, CzarnyWas napisał: jaxon gray stream 1-7g To w żadnym wypadku nie jest wędzisko "uniwersalne". Jeśli już to wędziska w zakresie 3-18g do 5-20g można traktować jako pseudo uniwersalne. W dniu 16.05.2024 o 20:09, CzarnyWas napisał: myslisz ze kołowrotek 3000 do takiego wedziska bedzie okej? Chcesz tym greyem 1-7 łowić szczupaki, sandacze i bolenie? Ogarnij się, do takiego kijka to byłoby tak jak byś do malucha wstawił silnik 2000 cm³. Poczytaj to co napisał @Kusy i zastosuj się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts