Astor Napisano 19 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 19 Czerwca 2024 witam bo ostatnio straszna susza u mnie i na przykład zleje ziemie o 10 rano to czy tego samego dnia w nocy rosówki już wyjdą?
ryukon1975 Napisano 20 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 20 Czerwca 2024 Do wieczora trawa wyschnie, nic nie wyjdzie. To nie takie proste. 1
CiamCiam Napisano 20 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 20 Czerwca 2024 13 godzin temu, Astor napisał: witam bo ostatnio straszna susza u mnie i na przykład zleje ziemie o 10 rano to czy tego samego dnia w nocy rosówki już wyjdą? Musiałbyś lać obficie przed wieczorem, i też niema pewności, że wyjdą. Ja na swoim podwórku po deszczu mam jak ja to nazywam 2 hot spoty, gdzie wiem, że wychodzą takie obszary 2m x 1m, reszta podwórka pusta, jak podleję wieczorem te miesjca, to rosówki faktycznie wychodzą wieczorem, ale i tak, nie tak jak po deszczu. Jak chcesz tak robić, to pierw poobserwuj podwórko, gdzie u ciebie wychodzą po deszczu, a potem sobie podlewaj to miejsce w dniu w którym potrzebujesz nazbierać. 2
Rekomendowane odpowiedzi