Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema wędkarze, jestem z Rzeszowa i szukam fajnych miejsc do łowienia na PZW w okolicy. Jeśli macie jakieś to byłbym wdzięczny o podesłanie, dzięki

Napisano
1 godzinę temu, mikolaj łódzki napisał:

Weź swoje zezwolenie i sprawdź w nim masz wypisane wody na jakich możesz łowić. I próbuj....

Problem w tym że próbuje i próbuje, i dupa :/

Napisano (edytowane)

To pewien etap. Sam na początku tak miałem. Jeżeli łowisz na spławik z czasem się nauczysz wyłapywać brania bo wbrew pozorom nie jest takie proste. Od razu widzisz brania mocne i pewne które są dość rzadkie szczególne na mniej czułym zestawie właśnie z doświadczeniem nauczysz się zauważać te bardziej finezyjne i delikatne. Sam jeszcze się uczę przy surf castingu wyłapywać brania bo w wietrzna pogodę przy mocnej fali nie jest to takie proste. Próbuj jedno miejsce blisko siebie neć jedną miejscówkę a zwabisz rybę. To wymaga cierpliwości a jak jej nie masz lub jesteś zarobiony i mię masz czasu to pozostaje burdelik już w jakimś temacie pisałem co  i dlaczego. Wody nawet pozornie bez rybne czasami dają jakieś niespodzianki chodziażby w moim temacie wyprawym pisałem o wodach z biała kartą. 

Edytowane przez mikolaj łódzki