Loe Posted August 23 Report Share Posted August 23 Siema wędkarze, jestem z Rzeszowa i szukam fajnych miejsc do łowienia na PZW w okolicy. Jeśli macie jakieś to byłbym wdzięczny o podesłanie, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 23 Report Share Posted August 23 Weź swoje zezwolenie i sprawdź w nim masz wypisane wody na jakich możesz łowić. I próbuj.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loe Posted August 23 Author Report Share Posted August 23 1 godzinę temu, mikolaj łódzki napisał: Weź swoje zezwolenie i sprawdź w nim masz wypisane wody na jakich możesz łowić. I próbuj.... Problem w tym że próbuje i próbuje, i dupa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 23 Report Share Posted August 23 (edited) To pewien etap. Sam na początku tak miałem. Jeżeli łowisz na spławik z czasem się nauczysz wyłapywać brania bo wbrew pozorom nie jest takie proste. Od razu widzisz brania mocne i pewne które są dość rzadkie szczególne na mniej czułym zestawie właśnie z doświadczeniem nauczysz się zauważać te bardziej finezyjne i delikatne. Sam jeszcze się uczę przy surf castingu wyłapywać brania bo w wietrzna pogodę przy mocnej fali nie jest to takie proste. Próbuj jedno miejsce blisko siebie neć jedną miejscówkę a zwabisz rybę. To wymaga cierpliwości a jak jej nie masz lub jesteś zarobiony i mię masz czasu to pozostaje burdelik już w jakimś temacie pisałem co i dlaczego. Wody nawet pozornie bez rybne czasami dają jakieś niespodzianki chodziażby w moim temacie wyprawym pisałem o wodach z biała kartą. Edited August 23 by mikolaj łódzki 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 23 Report Share Posted August 23 A może popełniasz błędy przez które nie masz brań a ryby pływają obok? Opisz jak łowisz, gdzie łowisz i co próbujesz złowić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts