igrek1337 Napisano 8 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2025 Cześć chciałbym się wybrać na szczupaki i poszukuje wędki oraz kołowrotku Zastanawiam się nad tą wędką: Savage Gear SG2 Medium Game 9'0" 7-25 g Moglibyście mi doradzić jaki zakupić kołowrotek do tej oto wędki którą podesłałem wyżej chętnie rozważę również inne wędki do ceny 300 zł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 Kijek wydaje się OK, choć nie znam tej marki, ale generalnie ma dobre opinie. Do niej polecam DAIWA Fuego 3000, średnia cena, solidny, dobra jakość i użytkowość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer DC Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 Ja mam dwie wędki o podobnej gramaturze z kołowrotkami Dragon EVO 4 i Dragon Viper, chyba obydwa w rozmiarze 3000. Jak je kupowałem, to kosztowały podobnie do twojego budżetu, teraz pewnie są tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 Kij dość długi i mocny. Robiony w stylu Skandynawskim Tu masz prosty i w miarę niedrogi kołowrotek.stamtąd pochodzi w końcu SG. Kołowrotek około 300 g żeby go w miarę wyważyć i mocny. Szkoda że nic nie piszesz o gatunkach jakie chcesz łowić. Konstrukcja w stylu kołowrotków Penn więc warto się zapoznać z różnicami od standardowych przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igrek1337 Napisano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 @ryukon1975 Chciałbym skupić głównie się na szczupakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer DC Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 Godzinę temu, ryukon1975 napisał: Szkoda że nic nie piszesz o gatunkach jakie chcesz łowić. Napisał, że wybiera się na szczupaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Homer DC napisał: Napisał, że wybiera się na szczupaki Faktycznie, za dużo rzeczy robię i myśli o wszystkim jednocześnie. Miałem kij z tej serii tylko do 35 g. Kije na szczupaka dobre robione przez firmę z Skandynawii i właśnie pod takie ryby bo takie głownie tam występują i są celem wędkarzy. Ogólnie mocne z charakterem klimatu jaki tam panuje. Gdybym jednak składał specjalistyczny zestaw pod szczupaka to wybrałbym cw większy jak 25 g. Edytowane 9 Kwietnia 2025 przez ryukon1975 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 9 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2025 6 godzin temu, ryukon1975 napisał: Gdybym jednak składał specjalistyczny zestaw pod szczupaka to wybrałbym cw większy jak 25 g. Popieram. Celuj w kij 35-45g. Spoko będzie coś takiego. Ja używam z brzegu SG2 243 cm 15-45g i chwalę sobie. Kołowrotek ode mnie to Daiwa Ninja do w/w kijków polecam 4000. 3 sezony i nic złego się nie dzieje śmiga aż miło. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi