Skocz do zawartości

method feeder

comarcin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem i liczę ,że ktoś mi pomoże. Otóż gdy zaczynałem przygodę z method feeder a było to jakieś  10 lat temu, miałęm świetne wyniki. Brań było bardzo dużó,niezależnie od wykorzystanej przynęty czy zanęty (pelletu) w podajniku. Od poprzedniego sezonu coś się popsuło. Niby nic nie zmieniłem a brań nie mam. Wyniki są bardzo słabe. Wszyscy wkoło łowią a ja potrafię przez cały dzień mieć jedno branie lub ich brak. Być może robię coś inaczej niż kiedyś ale co? - nie mam pojęcia. Będę wdzięczny za każdą radę.

Nic nie napisałeś na temat łowisk. Łowisz dalej na tych samych? Może się zmieniły pod jakimś względem? przez tyle lat zmienić się mogło wiele a zmiany są dziś dynamiczne.

Jeśli chodzi o przynęty to pojęcie lepsze czy najlepsze jest tu mocno względne jak w każdym temacie. Bardziej właściwe to po prostu inne.

Edytowane przez ryukon1975

Chodzi mi o komercję , łowię na tych samych. Nie jestem karpiarzem ale od czasu do czasu lubię odwiedzić takie łowisko i raczej nic się tam nie zmieniło. Raczej nie chodzi o przynęty czy zanęty bo mam tyle różności, że jeśli w tym byłby problem to już bym go rozwiązał.

14 godzin temu, comarcin napisał:

Chodzi mi o komercję , łowię na tych samych.

Komercyjne łowiska to dla mnie zagadka. Teoretycznie powinny być świetne pod każdym względem przecież to dla właścicieli narzędzie do zarabiania. W praktyce ludzie są różni i różnie do swojej własności podchodzą. Ja na takich wodach łowiłem raczej sporadycznie więc doświadczenia praktycznego raczej nie mam aż takiego żeby tu wystawiać opinie.

• 4 miesiące temu...