szczupak2015 Napisano 4 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2025 Dzień dobry, mam 10 lat i rozpoczynam swoją przygodę z łowieniem drapieżników metodą spinningową na Wiśle. Moja życiówka to szczupak 31cm widoczny na zdjęciu profilowym Bardzo proszę o pomoc. Poniżej mapa odcinka Wisły z numerami główek. Czy mogę poprosić o zasugerowanie najlepszych miejsc na spinning? Która główka i na którą stronę? Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz70 Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Szczupak w rzece to najlepiej w zatoczka,zakolach,przy krzakach,kępach zielska ,zwalonych drzewach, spowolnieniach nurtu.Dla mnie główki nie są pierwszym wyborem na szczupaka na rzece.Może zbyt mało na nich łowiłem,bo nie miałem gdzie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 7 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2025 W dniu 4.05.2025 o 18:57, szczupak2015 napisał: Bardzo proszę o pomoc. Poniżej mapa odcinka Wisły z numerami główek. Czy mogę poprosić o zasugerowanie najlepszych miejsc na spinning? Która główka i na którą stronę? Tylko jasnowidz lub wróżka wskaże miejscówki i potencjalne stanowiska ryb z mapy. Żeby czytać rzekę trzeba ja widzieć. Żeby w miarę poznać na niewielkiej rzece odcinek 1-2 km potrzeba dwóch tygodni i przynajmniej kilkunastu wyjść nad nią ze spinningiem i sporego doświadczenia praktycznego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 7 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2025 Fiu, fiu... jestem pod wrażeniem jak składnie potrafisz swoje mysli przelewać "na papier". I to mając 10 lat! PS Sam zamierzasz odwiedzać Wisłę w tak młodym wieku? PS 2 No nie mogę się powstrzymać: Tadeusz z Torunia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrZ Napisano 7 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2025 A tam, czepiacie się . Może swoje lata ma ale czuje się młodym duchem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebel Napisano 7 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2025 a jak zgubił jedno zero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrandFisher Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2025 W dniu 4.05.2025 o 18:57, szczupak2015 napisał: Dzień dobry, mam 10 lat i rozpoczynam swoją przygodę z łowieniem drapieżników metodą spinningową na Wiśle. Moja życiówka to szczupak 31cm widoczny na zdjęciu profilowym Bardzo proszę o pomoc. Poniżej mapa odcinka Wisły z numerami główek. Czy mogę poprosić o zasugerowanie najlepszych miejsc na spinning? Która główka i na którą stronę? Z góry dziękuję! Jeżeli chodzi o Toruń to są fajne miejsca gdzie można połowić na Wiśle np: 2H26+26 Toruń ( wklep w google maps ), pod białym mostem na dziko też można coś złowić bo rzucają się tam dzikusy, tylko za każdym razem jak tam jestem to pusto w braniu a na różne przynęty próbowałem. Pewnie gdzieś jest mój błąd bo to mój 1 tydzień na spinningu a tak to na przystawkę łowiłem tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi