CezaryBaryka Napisano 15 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2025 Witam kupiłem na pierwszą wędkę caperlan xtrem i łowiąc nią pierwszy raz dziwiłem się że tak słabo leci spławik na bliskie odległości później doczytałem że ta wędka ma 100 gram rzutu a ja mam zestaw ma jakieś 10 gram moje pytanie brzmi co ja powinienem kupić do tej wędki? jakiś spławik 70 gram? są wgl takie? czy to już się wtedy łowi na koszyczek? chcę po prostu nią dobrze zarzucić ale wydaje mi się że przez tak małą gramaturę jak na tą wędkę leci bardzo blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejJuan Napisano 16 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2025 Nie ma tak cieżkich spławików to najprawdopodbniej wedka typowo feederowa pod zestaw na koszyczek lub metode, wedki splawikowe maja najczesciej zakres wyrzutowy 5-25 wiadomo co wedka to troche inny ale nie az 100g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 17 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2025 (edytowane) Są takie spławiki stosowane w połowie sumów zazwyczaj na zrywke gramatura spławika 200 czy 300 nie dziwi w tej dyscyplinie Tylko kijek do takiej zabawy ma CW 500-1000 a zestaw wywozi sie łodzią .... Z resztą uwag Maćka sie oczywiście zgadzam. Edytowane 17 Czerwca 2025 przez Wartburg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejJuan Napisano 17 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2025 No to przepraszam za wprowadzenie w błąd nie łowie sumów i nie znam sie na tej metodzie ale przy najmniej dowiedzialem sie czegos nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 17 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2025 W dniu 15.06.2025 o 21:39, CezaryBaryka napisał: kupiłem na pierwszą wędkę caperlan xtrem Zapewne zestaw z kołowrotkiem i żyłką. Problem tkwi w grubości żyłki, gdyż z 0,35 mm żaden spławik daleko nie poleci. Z drugiej strony caperlan extreme 100 to nazwa a cw tego wędziska to 2,75 lb. Wędzisko to taki gotowiec-zestaw dla naiwnych nie mających pojęcia o wędkarstwie a chcących sobie pokłusować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebel Napisano 23 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2025 Oglądałem ten zestaw w sklepie- nawet ujdzie jako gruntówka dla początkujących Jej opis: Dla początkujących karpiarzy. Kompaktowy i kompletny zestaw (teleskopowa wędka, kołowrotek, żyłka). Lepiej było pójść do normalnego wędkarskiego i kupić jakiś dedykowany zestaw do spławika. A tak zamiast spławika kup zestaw koszyków i haczyków do feedera, jakiś prosty sygnalizator i normalną żyłkę do 0,25 i masz podstawowy zestaw gruntowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi