dejmentu98 Napisano 1 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2025 Witam szanowne grono, Bardzo proszę o pomoc z uzyskaniem informacji o sprzęcie. Mogę od znajomego w śmiesznych pieniądzach kupić wędkę Cresta Solith River Feeder o długości 3,6m i CW 150g. Wędkuję praktycznie tylko na komercji oraz dużych stawach na metodę. Chciałbym cieszyć się zarówno mniejszymi leszczami, jak i większymi karpiami czy jesiotrami. Ze wstępnych informacji jakie udało mi się znaleźć w internecie, to z pewnością muszę zaopatrzyć się w inną szczytówkę pokroju 1 czy 1.5oz, najmniejsza oryginalnie z wędką ma 3. Tylko czy ta wędka będzie w stanie dobrze sie sprawować w takich warunkach? Na co innego zwrócić trzeba jeszcze uwagę? Czy koszyk 30g będzie wystarczający mimo tak wysokiego CW? Czy może lepiej zacisnąć pasa i zakupić wędkę pokroju Daiwa N'zon super slim już typowo pod takie zastosowanie? Z góry przepraszam jeśli pytanie jest głupie czy proste, jestem amatorem który gubi się w gąszczu informacji i prosi o pomoc bardziej doświadczonych i z o wiele większą wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 2 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2025 18 hours ago, dejmentu98 said: Czy może lepiej zacisnąć pasa i zakupić wędkę pokroju Daiwa N'zon super slim już typowo pod takie zastosowanie? Zdecydowanie lepiej będzie kupić coś innego. Na metodę nie łowię ale ludzie sobie chwalą te Daiwy więc pewnie warto. Mocny i sztywny kij sprawi, że ryby będą spadać w trakcie holu. Jak sama nazwa wskazuje kij jest przeznaczony na rzeki, cw i sztywne szczytówki na to samo. Nie będziesz zadowolony 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi