WojtekW Napisano 27 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 2025 Cześć Mam pytanie kupiłem niedawno jakieś niecałe 2 tyg temu kołowrotek robinson stinger x feeder 405 i byłem z nim na jednym wypadzie po którym hamulec nie przeskakuje z takim charakterystycznym dźwiękiem tylko wysuwa żyłkę ze szpuli płynnie bez żadnego dźwięku i niestety wydaje mi się że nie mogę oddać go do serwisy gdyż nie mogę znaleźć paragonu i nie wiem co robić gdyby ktoś wiedział czy można to naprawić w domowych warunkach albo może dałoby się oddać ten kołowrotek do serwisu Jestem młodym wędkarzem i nie chciałbym kupować nowego kołowrotka Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek radę
zwykły michał Napisano 27 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 2025 Pod pokrętłem hamulca jest blaszka która odpowiada za ten dźwięk. Odkręć i zobacz czy nie jest złamana lub odgięta.
WojtekW Napisano 27 Lipca 2025 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 2025 Okej ale gdyby coś z tą blaszką było nie tak to czy jest szansa aby naprawić to w domowych warunkach czy lepiej dzwonić do serwisu i się z nimi dogadywać bo jak pisałem wcześniej nie mam paragonu I czy ewentualnie miałby ktoś zdjęcie tej blaszki w kołowrotku jak to ma prawidłowo wyglądać?
mikolaj łódzki Napisano 27 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 2025 Różnie to wygląda podeślij zdjęcie to zobaczymy. Bo możesz mieć na osi koło zębate. A na szpuli terkotke. A możesz mieć tak że na osi masz terkotke a pod szpulą koło zębate ale o zębach wewnetrzynych. Można naprawić wymaga to minimalnych zdolności manualnych i materiału który trzeba dobrać. Trudność oceniam na 2/10. 1
zwykły michał Napisano 28 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 28 Lipca 2025 Odkręcenie zajmuje 10s. Taka sama procedura będzie do wymiany szpuli. 1
Rekomendowane odpowiedzi