batu_han Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Otóż, kupiłem przez internet zestaw w który wchodzi: FC Bezpieczny klips, FC łącznik gumowy, FC rurka silikonowa, FC krętlik karpiowy do szybkiego montażu ( z jednej strony kółko z drugiej dziwne "coś"). Zestaw powinien wyglądać tak: FC rurka -> Łącznik gumowy a w niego wsadzony bezpieczny klips z ciężarkiem -> i krętlik ( tu jest problem) która strona zamontować go do tego klipsa, jakim węzłem? Proszę o jakiś schemat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 zarzuć jakiegoś linka, jak się pojawią karpiarze to na pewno pomogą Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 29, 2013 Author Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Wyglada to tak, nie wiem ktora strona wsadzic kretlik w klips i jak zawiazac przypon Edited March 29, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Nie używam leadcore, ale powiem Tobie jak ja to tworzę. Haczyk-plecionka przyponowa- krętlik- żyłka główna. Na żyłkę główną nawlekasz bezpieczny klips, w który wciskasz krętlik i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 29, 2013 Author Report Share Posted March 29, 2013 Tak ale wciskam kretlik ktora strona w bezpieczny klips? ta z oczkiem czy ta druga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Jest tylko jedna możliwość, bo leadcore służy jako łącznik żyłki głównej z przyponem. W założeniu ma przylegać do dna by karp nie wystraszył się żyłki podpływając do przynęty z ty, że jest on gruby i na trudnych, dzikich wodach może skuteczniej odstraszać niż dużo cieńsza żyłka. Jeśli nie będziesz łowił na komercji lub innych łatwych wodach to olej ten gadżet Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Ale ja bede mial normalna rurke anty spolntanowią a nie leadcore, wiec mam tylko klips kretlik i i gumke, wiec to jest zestaw jak kazdy inny tylko chodzi mi o to jak polaczyc za pomoca tego smiesznego kretlika zylke glowna i przypon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Jest tylko jedna możliwość, bo leadcore służy jako łącznik żyłki głównej z przyponem Kolego, nie załamuj(!)...... myślenie nie boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 Woldi odpowiesz na moje pytanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Czytałeś powyższą odpowiedź? Widzisz choćby dwie możliwości założenia, bo ja nie i to pomimo, że nie używam tego badziewia Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 (edited) Nadal nie rozumiesz mojego pytania, chodzi mi o kretlik jest tu napisane ze kretlik jest zakonczony haczykiem na ktory montujemy przypon, chodzi mi o to w jaki sposob go montujemy do tego czegos. Edited April 1, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Kolego bardzo dobrze rozumiem! W linku masz napisane: ,,Krętlik z jednej strony zakończony haczykiem, do szybkiego zamocowania przyponu,, czyli chyba logiczne, że przypon musi byc zakończony kretlikiem lub najlepiej kółkiem łącznikowym by całość logicznie funkcjonowała! Ze swojej strony jednak proponuję Tobie byś olał tego typu połączenia, bo są do dupy i mogą zawalić w najmniej odpowiednim momencie Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 Ok, czyli najprosciej zrobic tak: zwykly odcinek rurki anty, gumka, klips, zwykly kretlik przymocowany wezlem i wcisniety w gumke zakonczony oczkami z obydwóch stron oraz tradycyjne przymocowanie przyponu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Najprostsze rozwiązania są najlepsze więc nie używaj rurki, a ciężarek załóż przelotowo lub w bezpiecznym klipsie zablokowanym na sztywno i tyle. Pamiętaj, że im więcej części składowych zestawu tym mniejsza wytrzymałość i gorszy kamuflaż Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Woldi, punkt dla Ciebie za cierpliwość. Batu, masz punkt na dobry początek, za nieustępliwość i dociekliwość w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Woldi podziwiam, mnie od samego czytania coś trafia. Punkt dla Ciebie jako potwierdzenie iż możesz zostać przedszkolanką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Punkt dla Ciebie jako potwierdzenie iż możesz zostać przedszkolanką. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts