Adams Napisano 31 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 31 Marca 2013 Witam mam pytanie odnośnie karpia. Na jaką metodę najlepiej się nastawić przy jego połowie, spławik czy też grunt? Ja myślę że grunt ale slyszałem że spławik też jest dobry i wyholowałem na spławik kilka sztuk wiec juz sam nie wiem.. a były to jednak rzadkie przypadki gdyż w zeszlym roku nie nastawialem się konkretnie na karpia. Mam zapytanie również gdy jednak będzie to metoda gruntowa to jaką przynęte wybrać i czy wybrac koszyczek czy sam ciężarek? Proszę o pomoc i pozdrawiam:)
bart Napisano 31 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 31 Marca 2013 Jeśli chcesz wyeliminować inne ryby - to nastaw się na łowienie metodą włosową. Wtedy ewentualnym przyłowiem oprócz preferowanych karpi i amurów może być lin, karaś czy leszcz. Jednak najwiecej bedziesz łowił karpi - przynętą może być kulka itp. Możesz łowić na metodę lub z ciężarkiem - zestaw samozacinający. 1
wind Napisano 31 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 31 Marca 2013 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "Karp". 1
Gość woldi Napisano 31 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 31 Marca 2013 Jeśli tylko i wyłącznie karp to tylko i wyłącznie metoda włosowa wchodzi w grę
neron Napisano 1 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2013 Feeder i Kulki proteinowe na włosiu ... 1
Gość woldi Napisano 1 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2013 Feeder i Kulki proteinowe na włosiu ... Feeder nie jest do tej metody przeznaczony, ale z braku laku i kit dobry....pod warunkiem, że nie nastawiasz się na większe jak powiedzmy 12kg.
Adams Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2013 Dziękuję za rady teraz tylko poczekać na piękna wiosnę i wybrać się do sklepu po zaopatrzenie i wkońcu relaksowac się na lowiskach:-) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam;-) 1
Conrad Napisano 9 Lipca 2013 Zgłoszenie Napisano 9 Lipca 2013 kulki proteinowe, kukurydza, groch + boostery dla lepszego efektu. pzdr 1
mateuszgorycki Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2016 Ja osobiście karpie łowiąc z wywózki na odległości nawet po 300 metrów Harcore ale woda tego wymaga, ponieważ ma powierzchni 390 hektarów przy pełnym napełnieniu wody 1
Rekomendowane odpowiedzi