Adams Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Witam mam pytanie odnośnie karpia. Na jaką metodę najlepiej się nastawić przy jego połowie, spławik czy też grunt? Ja myślę że grunt ale slyszałem że spławik też jest dobry i wyholowałem na spławik kilka sztuk wiec juz sam nie wiem.. a były to jednak rzadkie przypadki gdyż w zeszlym roku nie nastawialem się konkretnie na karpia. Mam zapytanie również gdy jednak będzie to metoda gruntowa to jaką przynęte wybrać i czy wybrac koszyczek czy sam ciężarek? Proszę o pomoc i pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Jeśli chcesz wyeliminować inne ryby - to nastaw się na łowienie metodą włosową. Wtedy ewentualnym przyłowiem oprócz preferowanych karpi i amurów może być lin, karaś czy leszcz. Jednak najwiecej bedziesz łowił karpi - przynętą może być kulka itp. Możesz łowić na metodę lub z ciężarkiem - zestaw samozacinający. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "Karp". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Jeśli tylko i wyłącznie karp to tylko i wyłącznie metoda włosowa wchodzi w grę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splawik66 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Na kulę wodną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neron Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Feeder i Kulki proteinowe na włosiu ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Feeder i Kulki proteinowe na włosiu ... Feeder nie jest do tej metody przeznaczony, ale z braku laku i kit dobry....pod warunkiem, że nie nastawiasz się na większe jak powiedzmy 12kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Dziękuję za rady teraz tylko poczekać na piękna wiosnę i wybrać się do sklepu po zaopatrzenie i wkońcu relaksowac się na lowiskach:-) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam;-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 kulki proteinowe, kukurydza, groch + boostery dla lepszego efektu. pzdr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszgorycki Posted November 6, 2016 Report Share Posted November 6, 2016 Ja osobiście karpie łowiąc z wywózki na odległości nawet po 300 metrów Harcore ale woda tego wymaga, ponieważ ma powierzchni 390 hektarów przy pełnym napełnieniu wody 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts