Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie odnośnie karpia. Na jaką metodę najlepiej się nastawić przy jego połowie, spławik czy też grunt? Ja myślę że grunt ale slyszałem że spławik też jest dobry i wyholowałem na spławik kilka sztuk wiec juz sam nie wiem.. a były to jednak rzadkie przypadki gdyż w zeszlym roku nie nastawialem się konkretnie na karpia. Mam zapytanie również gdy jednak będzie to metoda gruntowa to jaką przynęte wybrać i czy wybrac koszyczek czy sam ciężarek? Proszę o pomoc i pozdrawiam:)

Napisano

Jeśli chcesz wyeliminować inne ryby - to nastaw się na łowienie metodą włosową. Wtedy ewentualnym przyłowiem oprócz preferowanych karpi i amurów może być lin, karaś czy leszcz. Jednak najwiecej bedziesz łowił karpi - przynętą może być kulka itp. Możesz łowić na metodę lub z ciężarkiem - zestaw samozacinający.

Gość woldi
Napisano

Jeśli tylko i wyłącznie karp to tylko i wyłącznie metoda włosowa wchodzi w grę :)

Napisano

Feeder i Kulki proteinowe na włosiu ...

Feeder nie jest do tej metody przeznaczony, ale z braku laku i kit dobry....pod warunkiem, że nie nastawiasz się na większe jak powiedzmy 12kg. ;)

Napisano

Dziękuję za rady teraz tylko poczekać na piękna wiosnę i wybrać się do sklepu po zaopatrzenie i wkońcu relaksowac się na lowiskach:-) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam;-)

• 3 miesiące temu...
  • 3 lata później...