krzysztof.pl Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Witam! Pod koniec lutego 2013 miałem niezły połów, 36 trafień wymiarowych, największą ok. 80 cm, szyper nie kleił lipy, ganiał dorsze, na sygnał długi rzucaliśmy pod kuter, krótki dalej (rozproszona ryba). Chciałbym zapytać, czy ktoś był ostatnio na wyprawie z Kołobrzegu i jakie miał efekty. Jestem też na skype: krzysztof_7979 lub gg: 4337363 Edited April 10, 2013 by krzysztof.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof.pl Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Witam! Byłem parę razy w tym roku na kutrach na Anja (mój nr 1 - najwięcej dorszy ever), Athlonie, James Cook z Kołobrzegu. Zawsze połowiłem, od 25 trafień do 40. Największe ok.2,5-3,5. Moje spostrzeżenia: w lato dobrze się łowi na kolory miodowe: złoto, brąz, pomarańcz, żółty, jesienią więcej zielonego. Przypuszcza, że związane jest to pokarmem - w lecie brązowe wszy morskie, jesienią - tubisy. I co mnie zdziwiło w tym roku, pływaliśmy blisko brzegu, nawet na 18-20 m, na łowisku byliśmy w 40 min. Rok wcześniej 2-3 godziny na 50 m i czasem ledwo można było dobić do 15 trafień. W tym roku Neptun był dla mnie wyjątkowo łaskawy Jeszcze spróbuję w grudniu b.r., trzeba przecież świeżego dorszyka na święta Pozdrawiam i zyczę sukcesów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarz mistrz Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Witam, chciałem absolutnie odradzić kuter Anja z Kołobrzegu, pływałem już wiele razy a mam naprawdę niemiłe wspomnienia z kutra Anja. Załoga pływa pod siebie zamiast pod klientów, chcą jak najwięcej nałapać aby później sprzedać tym którzy nie nałapali. Szyper wypływa na głębokie wody przy sieciach gdzie jest dużo syfu, mimo że wiele zestawów zrywaliśmy nadal trzymał się tego samego łowiska, załoganci zamiast pomagać zajęci tylko łapaniem osełki ani razu w ręce. Powrót do portu w bardzo wolnym tempie aby jak najmniej łapać a długo płynąć. Jeśli chcecie się wybrać na dorsze to na pewno nie na ten kuter a na pewno nie z tą załogą. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielO Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Niedługo wybieram się pierwszy raz do Kołobrzegu, także serdecznie dziękuje za cenne info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 (edited) Witam wszystkich morskich wędkarzy. Mam zamiar w tym roku wybrać się pierwszy raz na dorsza. Czy ktoś może pływał z Kołobrzegu na kutrze Egir? Jakie wrażenia? Czy warto? Stronka i galeria są zachęcające, ale wiadomo, to marketing. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Edited June 14, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Spitza Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Witam chciałbym was poinformować o kutrze Kolias z Kołobrzegu.Byłem na tym kutrze 3 razy w tym roku raz miałem 111,drugi 61,trzeci 29.Ale nie polecam tego kutra ponieważ szyper po sygnale stoji jeszcze 5 - 10 minut w tym miejscu i czeka żęby szybciej skończyć łowienie i zebrać tylko kase.łowy dobre ale nie podoba mi się ten kuter , także już nigdy nie wróce na ten kuter.Nie polecam. Jakie polecacie kutry z Kołobrzegu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts