Jump to content

Co na haczyk ?

wedkarzzsiedlec
 Share

Recommended Posts

Guest woldi

Przecież łowiłeś na grunt, masz praktykę

Może najpierw niech napisze w jaki sposób łowił na grunt? Coś czuję, że będzie wesoło :D

Jaki jest cel tego pytania?

Może jest tak jak podejrzewasz, że to taki niegroźny troll? ;)

Możesz założyć na haczyk:białe i czerwone robaki,dżdżownice,kłódki(larwy chruścika),larwy ochotki,kukurydzę,pęczak,pszenicę,groch,kostki ziemniaka,różne ciasta.W miesiącach zimnych stosuj raczej przynęty zwierzęce,w ciepłych roślinne.Powyższe przynęty są dość uniwersalne i w odpowiednim miejscu i czasie,mogą być skuteczne na wymienione przez Ciebie gatunki ryb.Przygotowanie przynęt roślinnych znajdziesz we właściwych im tematach.A jaki jest robak czy dżdżownica,chyba każdy wie.

PS.Piszę w dobrej wierze,zakładając że nie jesteś"trollem",czy innym podpuszczaczem,ale po prostu młodym wędkarzem,bez elementarnej wiedzy wędkarskiej.Po pewnym czasie,na szczęście,z tego stanu i statusu wychodzi się.

Może jest tak jak podejrzewasz, że to taki niegroźny troll?

Wolałbym się mylić lecz coś, zupełnie nie wiem czemu, mówi mi, że kolejnym pytaniem będzie - jak wiązać haczyk do metody spławikowej. :D 

Guest woldi

Piszę w dobrej wierze,zakładając że nie jesteś"trollem",czy innym podpuszczaczem,ale po prostu młodym wędkarzem,bez elementarnej wiedzy wędkarskiej.

Czytając poprzedni temat kolegi też tak myślałem, ale skoro łowił wcześniej na grunt, a teraz pyta jakie przynęty użyć........łowiąc z gruntu to coś tu nie tak ;)

• 2 months later...

Co na koniec dać wędki?

Pytał młody starego,

aby sukces mieć prędki,

powiedz dobry kolego.

Starszy odparł z powagą :

Predzej sukces się zdarza,

gdy na koniec ten grubszy,

dać lepszego wędkarza.

autor: J.Bauer