wedkarzzsiedlec Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Witam ! Chciałbym złowić na spławik lub grunt takie ryby jak leszcz lin karaś oraz płoć. Proszę o pomoc jaką przynętę mógłbym dobrać pod wypisane powyżej ryby. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) Przecież łowiłeś na grunt, masz praktykę. Jaki jest cel tego pytania? Edited April 24, 2013 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Przecież łowiłeś na grunt, masz praktykę Może najpierw niech napisze w jaki sposób łowił na grunt? Coś czuję, że będzie wesoło Jaki jest cel tego pytania? Może jest tak jak podejrzewasz, że to taki niegroźny troll? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Możesz założyć na haczyk:białe i czerwone robaki,dżdżownice,kłódki(larwy chruścika),larwy ochotki,kukurydzę,pęczak,pszenicę,groch,kostki ziemniaka,różne ciasta.W miesiącach zimnych stosuj raczej przynęty zwierzęce,w ciepłych roślinne.Powyższe przynęty są dość uniwersalne i w odpowiednim miejscu i czasie,mogą być skuteczne na wymienione przez Ciebie gatunki ryb.Przygotowanie przynęt roślinnych znajdziesz we właściwych im tematach.A jaki jest robak czy dżdżownica,chyba każdy wie. PS.Piszę w dobrej wierze,zakładając że nie jesteś"trollem",czy innym podpuszczaczem,ale po prostu młodym wędkarzem,bez elementarnej wiedzy wędkarskiej.Po pewnym czasie,na szczęście,z tego stanu i statusu wychodzi się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Może jest tak jak podejrzewasz, że to taki niegroźny troll? Wolałbym się mylić lecz coś, zupełnie nie wiem czemu, mówi mi, że kolejnym pytaniem będzie - jak wiązać haczyk do metody spławikowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Piszę w dobrej wierze,zakładając że nie jesteś"trollem",czy innym podpuszczaczem,ale po prostu młodym wędkarzem,bez elementarnej wiedzy wędkarskiej. Czytając poprzedni temat kolegi też tak myślałem, ale skoro łowił wcześniej na grunt, a teraz pyta jakie przynęty użyć........łowiąc z gruntu to coś tu nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 A może to jakiś pomysł admina? Żebyśmy kolektywnie stworzyli podstawy dla początkujących?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 @ŁYSY, poradnik każdy może napisać a pewnie Twój będzie wyjątkowy fachowy . Tak poza tym ja z tym/kimś nie mam nic wspólnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Co na koniec dać wędki? Pytał młody starego, aby sukces mieć prędki, powiedz dobry kolego. Starszy odparł z powagą : Predzej sukces się zdarza, gdy na koniec ten grubszy, dać lepszego wędkarza. autor: J.Bauer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts