gragas Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Witam! Na początku przyznam, ze temat nie jest związany stricte z wędkarstwem. Jednak być może ktoś mógł z wędkarzy lub hodowców zasłyszeć o sposobach na całkowite pozbycie się raka kalifornijskiego ze stawu rybnego. W tej chwili staw jest niezarybiony jednak znajduje się w nim bardzo dużo raków kalifornijskich. Jeżeli ktoś zna skuteczne sposoby na całkowite pozbycie się tego inwazyjnego gatunku i chce się ze mną nimi podzielić to byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam! Edited May 15, 2013 by gragas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Spuścić wodę i wybrać do ostatniej sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "Na każdy temat". Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Nad jednym z jezior często łowiłem okonie które w żołądkach miały małe raczki. Przekonałem się też, że i liny także odżywiały się nimi. Może ten fakt da Ci do myślenia? Pod pomostem, przy paliku stał nierdzewny bęben wirówki pralki automatycznej. Pracowała tam pompa zasilająca jakiś system wodny. Kiedyś, w trakcie sprawiania ryb jedna z głów spadła mi do tego pojemnika. Następnego dnia w tej "pułapce" znalazło się sporo przyzwoitych raków amerykańskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur z Kętrzyna Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Możesz je wytruć. Bo wybranie to nie do końca skuteczna rzecz. Coś może zostać gdzieś w mule, czy nawet zapłodniona ikra. Ale to kosztowne i długo trwałe. Lepiej już wpuścić ryby które się tym żywią; okoń, sandacz, lin, sum, czasami szczupak, jazgacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts