fanatic Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 (edited) Witam jestem wędkarzem amatorem więc chciałbym poradzić sie bardziej doświadczonych wędkarzy. Chcialbym kupić sobie feedera oczywiście nie w jakiejś wygurowanej cenie. Szukając sprzetu po allegro natknąłem sie na jeden dosc nie drogi sprzet i tu moje pytanie czy warto kupować taki zestaw za taka cene czy mogę znaleźć coś lepszego a może lepiej dołożyć kilka groszy na cos droższego? z góry dziekuje pozdrawiam link do sprzetu : ZESTAW FEEDER MIKADO 330 + KOŁOWROTEK 9ŁOŻ + XXL Edited June 21, 2013 by hege edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Ten zestaw za tą cenę warto kupić. Oczywiście o ile jesteś pewien, ze potrzebujesz takiego wędziska i kołowrotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatic Posted June 21, 2013 Author Report Share Posted June 21, 2013 chodzi mi o wędkowanie głównie nad jeziorem czasami staw czyli woda stojąca nastawiam się na jakies większe leszcze czy płocie jest jeszcze taki sam zestaw 3.9m dla mnie wydaje sie on troche zbyt długi ale może lepiej mieć dluższe wędzisko? dziekuje za odpowiedź i rade, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Napiszę krótko,wybierz dłuższą wędkę.Choćby dlatego że dłuższym wędziskiem łatwiej wymanewrować rybę,gdy strefa brzegu zarośnieta jest grążelem,wywłócznikiem czy też trzciną.Wędka może się wydawać długa gdy ją rozłożysz(złożysz?)w domu, nad wodą ta długość gdzieś ginie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Napiszę krótko,wybierz dłuższą wędkę Racja. Min 3.6m a optymalna długość to 3,9m, z tym, że to też zależy od warunków na łowisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatic Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 trochę się boję kupować tak długiej wędki. Wędki które mam teraz mają po 3m,2,7m więc nie wiem jak to będzie ale skoro radzicie mi dłuższa to chyba tak zrobię. jeszcze raz dziękuje za wszystko, połamania Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Też wydaje mi się, że 3m długości wędki to bardzo mało nad jeziorem. Jeżeli masz bezpośredni dostęp do wody z pomostu, z brzegu czy z łódki to i krótka się sprawdzi ale jeżeli dostępu broni jakakolwiek roślinność nadbrzeżna lub nawodna to i 3,90 będzie mało. Nie ma uniwersalnej recepty. Wędkę kupujesz dla siebie na wiele lat. Nie sądzę żebyś kupował ją na jedno, określone jezioro. Długość wędki ma istotny wpływ na jakość łowienia. Feedera z reguły nie trzymasz w ręku tak więc nie będzie męczył ręki. Dłuższy kij z reguły jest cięższy ale też bardziej uniwersalny. Nie jest powiedziane, że musisz wędkować z koszyczkiem czy z innym zestawem. Możesz go używać także ze spławikiem. Lubię te wędki i doradzał bym wybrać dłuższą. Na pewno się przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swidosliwa Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) witam koledzy przepraszam za podlaczenie sie do tematu i prosze o wyjasnienie mi roznic jakie sa miedzy wedkami MIKADO GOLDEN LION ULTRAFEEDER Mikado Golden Lion Feeder z gory dziekuje za wyjasnienie pozdrawiam Edited July 17, 2013 by swidosliwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Ultrafeeder jest lżejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
swidosliwa Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 dzieki za odpowiedz moze bardziej sprecyzuje pytanie ktora z nich jest wykonana z lepszych materialow bo chyba tym sie roznia pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Wędziska w tej półce cenowej są wykonane z kompozytów, węglowe to już całkiem inne kwoty. Nie wiem skąd różnica, ale jest tak niewielka, że nie ma znaczenia dla wędkowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swidosliwa Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 dzieki za wyczerpujaca odpowiedz pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts