Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie. Na stronie cisza a przynajmniej ja nie znalazłem takiej informacji. Czy ZO Gdańsk ma jakieś stanice nad wodami śródlądowymi?

Napisano

Ta nad jeziorem wysockim, jest mało przyjazna - przynajmniej dla osób chcących "tylko" wędkować z pomostu na terenie stanicy...

Napisano

Toś mi Jonasz zabił prawdziwego ćwieka. No to jak to jest? Stanica wędkarska nie dla wędkarzy? Wygląda na "każdy sobie rzepkę skrobie", czyli kolesiostwo w czystej postaci.

Nieeee, raczej się mylę. :) 

Napisano

Niestety, ale się nie mylisz. Od kiedy pamiętam jest tam tak, iż chcąc wejść i wędkować z pomostu na terenie stanicy trzeba być "gościem", czyli wynająć pokój w baraku. Rozumiem-że pierwszeństwo mieli "goście", choć to i tak ma się ni jak do przepisów PZW o dostępności  wód. Ale często w kwietniu, marcu pokoje puste, ale "Ty" nie możesz na terenie stanicy łowić, a gruntówki na karpie się moczą.....

Napisano

Niestety, ale się nie mylisz. Od kiedy pamiętam jest tam tak, iż chcąc wejść i wędkować z pomostu na terenie stanicy trzeba być "gościem", czyli wynająć pokój w baraku. Rozumiem-że pierwszeństwo mieli "goście", choć to i tak ma się ni jak do przepisów PZW o dostępności  wód. Ale często w kwietniu, marcu pokoje puste, ale "Ty" nie możesz na terenie stanicy łowić, a gruntówki na karpie się moczą.....

Przykro słyszeć takie słowa.

Niestety, obawiam się, że kolega "jonasz" wie co pisze.

Taka jest rzeczywistość.

Z jednej strony takie miejsca są ogrodzone żeby w jakiś zabezpieczyć się przed intruzami choć prawo stanowiło inaczej.

Jednak jak zabezpieczyć własność w naszej rzeczywistości?

To nie jest proste bo nie ma szacunku dla cudzej własności w naszych kraju.

Trudno zostawić łódź na jeziorze, nie mówiąc o zostawieniu silnika.

Mimo wszystko przykro słyszeć, że wędkarz nie może wejść i wędkować z pomostu stanicy "swojego" związku wędkarskiego.

Napisano

W sumie źle, że się nie myliłem. :( To był mój najgorszy wariant i przykro, że nie okazał się błędny.

Właściwie, jak ktoś przyjedzie na kilka dni, to by było nieco dziwne gdyby spał na pomoście a załatwiał potrzeby w krzakach. W tym względzie ich rozumiem. :) Gorzej z zasiadkami karpiarzy. Oni lubią być samodzielni i samowystarczalni, zupełnie jak ja. :) 

• 3 lata później...
Napisano

Panowie chyba zrobili sobie "prywatny cypel za związkowe CZYLI NASZE PIENIĄDZE nad jeziorem wysockim", byłem tam dzis i spacerujac na około jeziora wszedłem na teren stanicy chcąc przejsc dalej zostałem potraktowany jak intruz! Jestem członkiem PZW co więcej należe do koła Gdynia Miasto więc myślałem że mogę przejść i zobaczyć ale wybiegł pan i zaczął w niezbyt kulturalny sposób informować mnie ze to teren prywatny i kazał sie wynosić?! Oczywiście poinformowałem że jestem członkiem koła. Pytam więc jakie prawo mają członkowie w/w koła do przebywania na terenie "prywatnej" jak się okazało stanicy? Mało tego czy na terenie stanicy nie obowiązuje regulamin PZW? Bo z tego co mi wiadomo wolno łowić na dwie wędki a na terenie stanicy jest chyba inaczej!!!!