grzybek Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 W Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb istnieje zapis o stosowaniu żywych przynęt. Jesteście w stanie określić, co to za przynęty? Czy zaliczamy do nich przynęty typu ochotka, pinka, dżdżownica, rosówka, gnojak, dendrobena... itp czy tylko ryby albo płazy? Spotkałem się ze stwierdzeniem ichtiologa z tytułem magistra, że ustawodawca zalicza do tej kategorii żywe ryby - a nie wspomniane wyżej "robaczki" Czym różnią się przynęty naturalne od żywych? Wydaje mi się, że powinny być uznane trzy kategorie przynęt bo tak jest w rzeczywistości: 1 - Żywe (ryby, płazy, gady itp) 2 - Naturalne (ochotki, pinki, dżokers, wszelkiego typu, niechronione prawem robaczki, rosówki, ciasta, zboża, kasze itp) 3 - Przynęty sztuczne ( blaszki, muchy, woblery, twistery, rippery itp) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Napisz, w którym konkretnie miejscu jest to napisane a, moim zdaniem, sprawa rozwiąże się sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 A Grzybek milczy...co też jest znamienne.Idąc za terminologią szachową jest to tzw.szach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted August 26, 2013 Author Report Share Posted August 26, 2013 (edited) A Grzybek milczy...co też jest znamienne.Idąc za terminologią szachową jest to tzw.szach. Hehe, zadałem pytanie... czekam na odpowiedź kogoś, kto zna to zagadnienie lepiej. A nóż odezwie się ktoś elokwentny? Ja - malutki żuczek jestem Czasami mam takie "głupie" pytania. Edited August 26, 2013 by grzybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Grzybek,zapewniam Cię z pewną taką nieśmiałością,że jestem mniejszym żuczkiem niż Ty.Po drugie,Docio o coś zaapelował.Po trzecie,jak ktoś mądry powiedział,nie ma głupich pytań,są tylko głupie odpowiedzi.Po czwarte, wymieniliśmy kilka zdań na komunikatorze i podtrzymuję to co napisałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Napiszę krótko - nie ma terminu żywej przynęty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts