grzybek Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dzisiaj z autopsji mogę potwierdzić wyjątkowo marny smak dużego szczupaka. Przypomina mi majowego esoxa po tarle, którego od lat nie łowię. Nie dość, że żal mi wytartego, wymęczonego zwierzaka to i smak ma podły. Jeśli zdarzy mi się kolejny raz złowić mamuśkę bez wahania wypuszczę ją do swojego środowiska. Bez znaczenia będzie dla mnie dylemat, czy jest szkodnikiem czy dobrym reproduktorem w łowisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Może przed smażeniem trzeba było poczytać rady kolegów z tego tematu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 8 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) NIE Daniel... Nie zamierzam próbować nawet. Zjadłem dużo ryb bo nawet Bozia nakazuje raz w tygodniu ale lubię zjeść ze smakiem. Wolę już złowić mniejszego i udusić w masełku. Duże będę wypuszczał. Bezapelacyjnie. Jedynie kotleciki w zupie rybnej fifty/fifty z mięskiem troci norweskiej łagodziły smak. Jako, że od lat w zasadzie nie łowię leszczy ani szczupaków dopiero teraz przypomniałem sobie o jednej z zasad wędkarstwa: leszcz od półtora, szczupak do półtora kilo - nic dodać, nic ująć Edytowane 8 Października 2013 przez grzybek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 9 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ooooo leszczyk, mniam. Weź takiego 2 - 2,5kg złowionego jesienią, uwędź na zimno, daj dobę odpocząć w przewiewnym chłodzie i...bez litra przedniej okowity nie podchodź bo rybę i całą kulinarną magię zmarnujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 9 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ale mi Docio apetytu narobiłeś.Nie wiem tylko na co bardziej,czy na tego wędzonego leszcza czy na okowitę.Ale posłucham Ciebie i w weekend połączę dobre z bardzo dobrym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 10 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Co do szczupaka to zgadzam się w 100%, bo od ok.5kg. w górę robi sie suchy jak wiór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się