laxi75 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Witam.chciałbym zakupić tyczkę 11m lub 13m używaną ale, nie musi być z górnej półki ponieważ zaczynam przygodę z tą metodą chcę, ją używać podczas zawodów.Mam bardzo ograniczony budżet. Pozdrawiam Andrzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Mam bardzo ograniczony budżet. To zapomnij o zawodach A kombajn masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Jonasz, nie przesadzaj Ja pierwsze zawody obskakiwałem tyczką Mikado za 300zł, a siedziałem na 20 litrowym wiaderku od farby I jakieś wyniki były Ale fakt z kombajnem jest dużo łatwiej. Choć można zacząć od platformy samoróbki z koszem, pojawiają się takie na znanym portalu aukcyjnym w dobrych cenach. Jesli by kolega się dokładnie określił jaki ma budżet, to postaramy się pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Witaj . Mam kombajn jaxsona ful od dwóch lat .dotej pory na zwodach lowilem batem , a teraz chce sprobowac lowic tyczka pozdrawiam andrzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 A co do kasy to jakieś 600,700 stówek to jest max . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Jak jest kombajn to dobrze:) Zaczynasz od dobrej strony. Musisz szukać jakiejś używki, budżet nie za duży, ale coś na pewno da się znaleźć. Jak znajdziesz jakąś aukcję, ofertę wrzucaj ją tu, doradzimy. Zima jest długa , więc coś się znajdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Znalazłem sklep w pobliżu mojej miejscowości który ma w ofercie Mikado ALMAZ LONG POLE 1100 za 548zł ,MLT LONG POLLE 1100 za 425 zł i CRYSTALLINE EXTENSION 1150 za 230 zł oczywiście to są nowe tyczki. pozdrawiam Andrzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) Nie trzymałem tych tyczek w rękach, ale za te pieniądze to chyba dopiero na 8m będą się w miarę nadawały do komfortowego łowienia. Jak masz tak ograniczony budżet, to szukaj tyczki używanej. Tym bardziej że chcesz startować w zawodach, a do tego jest potrzebna choć trochę komfortowy kij musowo z topem do kubka i chociaż jednym dodatkowym topem do łowienia. Jakim cudem tyczka długości 11m za 400-500zł. ma być dobra, jeżeli baty średniej klasy 7m zaczyanaja się od 300zł. Tyczka Faps Bios 705 pack Spróbuj zalicytować Edited January 22, 2014 by hege edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 (edited) witaj dzięki za cynk będę się starał powalczyć bo tyczka niczego sobie a co byś powiedział o tej tyczce podaję link;Tyczka Maver Strong Arm 11 jest w moim zasięgu cenowym pozdrawiam Edited January 22, 2014 by hege edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Taką akurat miałem, tylko 12,5 m. I na 11 była tragedia, odpuść. Dopiero na 9,5 dało radę łowić. Czekamy dalej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 Witaj jonasz7 niestety nie udalo mi sie wylicytowac tej tyczki poniewaz bylem po nocce i ktos mnie przebil ale cena minimalna nie zostala osiagnieta i postaram sie skontaktowac ze sprzedajacym i moze sie dogadam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Spoko, pamiętaj bez ciśnienia. Znajomy będzie sprzedawał tyczkę sensasa 614, cały pack za 1200, ale może coś by urwał z ceny i zmniejszył pack. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 A propo naszej pogawedki przegladalem sobie nasze forum i nadknolem sie na jeden post podtytulem tyczka 13 gdzie uswiadamialiscie razem z lysym kolege patryka ktory tak samo jak ja bedzie zaczynal przygode z tyczka i tak sobie pomyslalem jak zobaczylem jaki on ma budzet na na start to chyba dam sobie spokuj i pozostane przy moich bacikach bo z 40 na karku dwujka dzieci i kredytem na dom bede kupowal ta tyczke ze dwa lata a post byl w deche az. milo bylo czytac jak dwoch zawodowcow sie nie kluci tylko sie uzupelnia pozdrawam .ps ale nie dede sie poddawal i tak jak na zawodach daje z siebie wszystko tak tu dam rade A teraz ide troche poprocowac bo jestem w pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Kolego, tu nie ma się co poddawać. Widziałem dziś na innym portalu tyczkę Maver Genessic z dodatkowym topem za 850zł. Pewnie za 8 stówek by poszła. A to moim zdaniem idealna tyczka na początek. Zima długa, dozbieraj troszkę i bliżej wiosny coś w tej cenie kupisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Dokładnie Też myślałem, miałem bata 7 i dokupje sobie jeszcze 6, 5 i 8 i będzie wypas. Ale jak zacząłem patrzeć ile kosztuje dobra 8-ka to wolałem kupić tyczkę i nie żałuje Teraz przerabiam już trzecią, dokupiłem zestaw uklejówek, a teraz zakupiłem odległościowy sprzęt, tylko dopracować technikę i łowić, łowić i łowić. Więc pomyśl nad tym jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 24, 2014 Author Report Share Posted January 24, 2014 Witaj jak chodzi o baciki to mam maly zestawik 5 mistrala dwie 6 jaxson eternum 7 jaxson virtuoso i8 XT -pro oraz 2 uklejuwki 4 i 3,5 A na targi do poznani sie wybierasz? edit: można edytować posta jeszcze przez wiele godzin po napisaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (edited) Targi mnie trochę kuszą, nie powiem. Jak będzie się okaże. To masz już parę długości, ale precyzji, celności i "ciszy" przy donęcaniu sprawy to nie załatwi. Edited January 24, 2014 by jonasz7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Targi kuszą każdego, ale z doświadczenia powiem, że jesli nie są pod nosem, to nie warto. Byłem na kilunastu targach i powiem, że nie ma sensu. Najlepiej śledzić pokazy kilku firm stricte wyczynowych, które czasem odbywaja się czasem w salach szkolnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 25, 2014 Author Report Share Posted January 25, 2014 Masz racje dlatego chce kupic ta tyczke i slusznie napisales ze zima jest dluga a co do tych linkow to chba czytasz w moich myślach bo chcialem ci wyslac zapytanie krtóry znich byłby dlamnie najlepszy a co do targów to ja mam bardzo blisko i napewno na nich bede pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 A co masz do wyboru? Wrzucaj tutaj nazwy kijów, coś Ci doradzimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Witaj pierwsza to garbolino megaforce druga robinson global power xt3000 13 trzecia mawer genesis 12.5 lub mikado matrix 777 11m pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 (edited) Tutaj masz troszkę o Genesisie: O robinsonie i garbolino nic nie znalazłem. Matrixa na starcie bym odrzucił. Garbolino to dość stary kijek, ale może i warty uwagi. Cekamy dalej Tyczka Faps Bios 705 pack. A co myślicie o tej? Tyczki faps'a to dobre tyczki. Edited January 27, 2014 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Brałbym genessisa w ciemno. No i to najmłodsza tyczka z przedstawionych. Garbo to b. stary model i kupno zapasowych elem. jest równe zeru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted January 27, 2014 Author Report Share Posted January 27, 2014 Witam a co powiesz o tej tyczce sensas pole king 95 11.5m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Żaden cud za te pieniądze. Fakt, że w łapie miałem raz i to dawno temu, ale jak pamietam nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Może jednak ktoś ma inne zdanie - to było dawno jak się tą tyczką interesowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts