Gość ŁYSY0312 Napisano 6 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Lutego 2014 Śledzę ten temat,jak dobry brazylijski serial.Kiedyż aż kiedyż ta tyczka wybrana zostanie.(Za zamierzoną,oczywistą złośliwość,uniżenie przepraszam.) A co też kupujesz tyczkę? Jak nie chcesz pomocy oficjalnie, to na PW też pomogę (Za zamierzoną, oczywiście złośliwą odpowiedź, serdecznie przepraszam )
Gość Ozet Napisano 6 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Lutego 2014 Nie Łysy,ja do tyczki już się nigdy nie przekonam.Za bardzo poświęciłem się bolonce i batowi.(Moje problemy z kręgosłupem też mają na to wpływ,nie wspominając o cenach sprzętu i osprzętu.) Nie mam nic przeciwko technice skróconego zestawu.Powiem więcej,mam kolegów tak łowiących,często łowimy razem,więc znam "plusy dodatnie i plusy ujemne"tej techniki.Tak trochę próbuję "odkręcić"swój post, ale chodziło mi o to że z lekka buksujecie w miejscu.
jonasz7 Napisano 6 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Lutego 2014 Wywalić kasę można od tak, bez większych problemów, ale potem to nie Ty/My będziemy się męczyć tylko On. Rzadko czytam i odpisuje na tematy typu "moje pierwsza tyczka". Ludzie często myślą że jak kupią tyczkę to będą mistrzami świata, (sam tak miałem), a tak nie jest. Ale tutaj widzę powolne wdrażanie się w wyczyn, a to jest miłe. Lepiej poczekać, jak sie rzucać na pierwsze lepsze, tym bardziej że kasa , nie jest za duża. A co myślicie nad sensasem 614, znajomy ma chęć sprzedania jej, co prawda za 1200, ale może coś da się urwać, tyczkę ma od 2006 od nowego.
laxi75 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Lutego 2014 Witam dawno sie nie odzywałem ale nadal szukam odpowiedniej tycki dlamnie ale czy kolega ma tą tyczkę w paku jak mugł byś napisać jaki dzięki pozdrawiam
jonasz7 Napisano 7 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Lutego 2014 W packu, ale ile dokładnie ma topów to nie pamiętam dwa minimum chyba piecioelementowe plus kubek i pare topów krótkich 3 el. Będę próbował się z nim skontaktować to się dokładnie wypytam. Nie jedne zawody nią wygrał w okręgu.
wujass Napisano 7 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Zdecydowałem się na garbolino fighter 396 ,top match w kiju +top match 3el +top kubek 4el ,tuby, pokrowiec sensas, kubek zanętowy, pokrowiec na siatkę za 880zł z wysyłką, wcześniej udało mi się nabyć kosz jak ten Jeszcze balkon, rolki i moge na wiosnę startować testować sprzęt. Na wędkę zdecydowałem się ponieważ zamierzał łowić na wodzie stojącej na 11m raczej drobnicę. Btw łysy zmotywuj się do tych fotek. Edytowane 7 Lutego 2014 przez wind edycja linku
jonasz7 Napisano 7 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Lutego 2014 A więc tak, pisałem z nim na fb i ma tak: tyczkę Sensas 614 z 2006r. od nowego. Tyczka na 13m waży 955g do wędki ma 2x 5elementy i 3 lub 4 topy 4elementowe. Ale wszystkie 4 el. są połamane, ale zreperowane, łowił tak spławikami do 20g. Nie wiem jak z pokrowcem, ale myślę że będzie w packu Za całość pisał coś że chce 1200zł. Ale coś może dało by radę urwać, lub rozbić pack na mniejszy, a na to On pójdzie bo kupuje Robinsona VDE, a to są te same średnice wszystkich elementów, więc z chęcią sobie zostawi. Jak będę miał zdjęcia to Ci wyślę na mail, daj adres. A dalej to będziecie sami ustalać co i jak
Gość ŁYSY0312 Napisano 7 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Lutego 2014 Nie lubie pisać takich postów, ale dla dobra sprawy - to jest niski model ss, i jedyne co go ratuje to jeden właściciel od nowości. Sam w sobie nie jest zły, ale części od niego nie ma wcale, ani u dystrybutora ani na rynku wtórnym, totalne dno. Sytuacje ratuje fakt, że pasują do tej tyczki topy/elementy od seri 4, i seri 7, ale trzeba by to sprawdzić bo mogę się mylić. Za 1000zł z przesyłką mógłbym sie zastanowić, ale tylko zastanowić, decyzja nie należy do mnie. Pack dość bogaty ale jeśli nie ma topu do kubka to porażka. Jakiś czas temu był do wzięcia sensas 444 jak dla mnie kultowa wedka na rzekę w podobnym packu za 1500zł i pasują do niej topy match od serii 7 więc łatwo skompletować pack na wody stojące.
laxi75 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 Witam a co powiecie o Daiwie Black Shadow? Jest w paku z 7 topami do wyjęcia za 1200 zł.
jonasz7 Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 Miałem Daiwe SR5 to był najwyższy model serii i powiem tak: szału nie było-a kasa duża. Wydaje mi się że ta tyczka będzie ciężkim bananem, a topy co z tego jak 7, wszystkie na bank krótkie i pewnie karpiowe. Ale może się wypowie ktoś, kto zna tego kija.
laxi75 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) Witam a jak tam zdjęcia kolega ci wysłał. Edytowane 10 Lutego 2014 przez laxi75
wujass Napisano 10 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 10 Lutego 2014 Wędka już mi doszła , nawet dobre wrażenie robi. Choć elementy w porwaniu do tych do bata wydają się delikatne i kruche. Teraz czekam na warunki do testowania. Zalew musi odmarznąć
laxi75 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 12 Lutego 2014 Witam a co byście powiedzieli na temat Colmic Trend?
jonasz7 Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 12 Lutego 2014 Fajny pack, warto się zainteresować, ale nie znam tyczki. Co do tyczek firmy colmic-zielone światło!
laxi75 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2014 Witam co do tej daiwy co ci pisałem to miałeś rację wszystkie topy karpiowe (3 el i 2 el) a kolega się odezwał z tymi zdjęciami pozdrawiam.
jonasz7 Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2014 Nadal nic, jak będą to Ci od razu prześlę, pamiętam, nie pękaj On zapracowany chłopak. Wiem, sam miałem Daiwę i też tak miałem
laxi75 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Lutego 2014 witam a co myślisz o tych tyczkach Tyczka Maver Deliverance 13M Tyczka Maver Grim Reaper 12,5 m tyczka garbolino taira 550 Tyczka MAVER COMPETITION 271 (short) Tyczka Maver 151 Competition 13 m w packu
jonasz7 Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 19 Lutego 2014 Najlepszy to maver 271, ale golas Musiałbyś doliczyć cenę min. topu do kubka, bo bez niego łowienie tyczką prawie mija się z celem Jest sporo elementów i topów do mavera, więc na pewno coś dobierzesz. Reszta kijów bez szału.
laxi75 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Lutego 2014 Witam jak tam kolega znalazł trochę czasu czy nie? Byłeś na targach? Bo ja byłem i stwierdzam że znowu karpiarze zdominowali targi ale coś dla spławikowców ispiningistów też się znalazło w sumie było fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi