obw26 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Witam. Jestem z Krakowa i mam wykupione składki na Kraków i niestety nie zostało podpisane porozumienie z Kołem Kielce a jestem szczęśliwym posiadaczem domku nad Zalewem Chańcza(miejscowość Raków). Wiem że mogę sobie wykupić dzienne opłaty i może i to się sprawdza gdy pojadę na weekend ale problem polega na tym że przy wyjeżdzie na dwu tygodniowe wakacje z rodziną to już problem gdyż opłata jest zbyt droga! Ciężko będzie siedzieć nad jesiorem i nie móc połowić ryb zwłaszcza że jestem "świerzym" wędkarzem. Pytanie czy są jakieś inne możliwośći aby móc łowić za rozsądną opłatę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Tak, wykupić licencję okręgową całoroczną. Składek członkowskich drugi raz nie płacisz a przy koszcie okresowych to całoroczna wyniesie cię dwa weekendy + 1 dzień. Wystarczy umówić się telefonicznie w najbliższym Kole ZO PZW Kielce i dokonać opłaty. Można spróbować załatwić sprawę korespondencyjnie (e-mail) aby po zarejstrowaniu wpłaty przesłali Ci listownie licencję. Otrzymany rejestr odeślesz poleconym do Okręgu. Rozwiązań jest kilka, a które wybierzesz zależy tylko od Ciebie. Rozważyłbym nawet wcześniejszy wyjazd na weekend i zahaczenie o Kielce a Chmielnik to chyba nawet po drodze. Wtedy można by było nawet dogadać sie na sobotę do południa ze skarbnikiem Koła. Naprawdę wszystko zalezy od Twojej inwencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "PZW". Link to comment Share on other sites More sharing options...
obw26 Posted March 1, 2014 Author Report Share Posted March 1, 2014 Tak, wykupić licencję okręgową całoroczną. Składek członkowskich drugi raz nie płacisz a przy koszcie okresowych to całoroczna wyniesie cię dwa weekendy + 1 dzień. Wystarczy umówić się telefonicznie w najbliższym Kole ZO PZW Kielce i dokonać opłaty. Można spróbować załatwić sprawę korespondencyjnie (e-mail) aby po zarejstrowaniu wpłaty przesłali Ci listownie licencję. Otrzymany rejestr odeślesz poleconym do Okręgu. Rozwiązań jest kilka, a które wybierzesz zależy tylko od Ciebie. Rozważyłbym nawet wcześniejszy wyjazd na weekend i zahaczenie o Kielce a Chmielnik to chyba nawet po drodze. Wtedy można by było nawet dogadać sie na sobotę do południa ze skarbnikiem Koła. Naprawdę wszystko zalezy od Twojej inwencji. Dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts