Behemoth Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Jak długo można używać jednej stalki ? Jakiej długości najlepiej stosować przypon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Długoś dobierasz od wielkości najczęściej występujących w łowisku zębatych. Jeśli wiesz, ża nawet sporadycznie zdarzają się duże sztuki warto dać dłuższe przypony, nowe materiały używane do ich produkcji powodują, że przynęta prezentuje się nardzo naturalnie. Co do zużycia to sam musisz to ocenić, najlepiej przeprowadzając badania organoleptyczne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Najczęściej używałem przyponów ok 20cm. Jeśli nie jest zniszczona agrafka, krętlik czy linka to można używać ich do oporu. Jeśli mam wybór to wolałem przypony bardziej miękkie, np spleciony "wolfram" Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilStaniszewski Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Ja używam przyponów 30 cm. Kupuję jedną paczkę (dwa przypony) i śmiało starcza mi na cały sezon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Witam. A ja montuje wszystko samemu od podstaw i wychodzi to nawet taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts