Skocz do zawartości

Czuły kijek do 18g

Gość ŁYSY0312
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ŁYSY0312

Poszukuję w miarę budżetowego kijka, najlepiej wklejki, na którym wyraźnie będzie czuć przynęty od 3/4g do 16g. Przynęty typu twister, wobler, wirujący ogonek, małe wahadłóweczki. Czekam na propozycję.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość ŁYSY0312

Dorwałem w końcu tego Dragona, czyli - Thytan Sensitive - i lipa. Jak każdy  Dragon jest niedoszacowany. Ja dałbym mu cw. max do min. 20g. i to ostrożnie.

I kolejny raz mam dość. Chciałbym kijek, który jest idealnie taki jak chcę. Czy naprawdę zostaje mi tylko pracownia? Lub polowanie na "uczciwe" modele sprzed lat?????

Czy są model/firmy uczciwie podchodzące do klienta od najtańszych wyrobów po topowe?????

Edytowane przez ŁYSY0312

Ja mam Cormorana I-cor, taka seria trzech wędzisk była, w super ofercie przed roku, ja mam do 15 g. wyrzut, to kompozyt, ale dobrze idzie wyczuć puknięcie, jeszcze powinny być w/w wędki może na allegro, albo gdzieś po sklepach. Cena była do 80 zł za kijka, wiem, że to nie za dużo. Jednak dobrze pracuje z wspomnianymi przynętami przez Ciebie, na okonia błystka na nim nieźle pracuje i małe woblerki.

Pomacaj może Konger Aviator 2x10 g. Mam go do troka i pod ciężarkiem 15 g radzi sobie doskonale, a naprawdę nie oszczędzam go, tylko rzuty wykonuję z siłą "ile fabryka dała". Ja mam długości 2,80 m, akcja szczytowa, czuła wklejka pięknie sygnalizuje i przekazuje każde stuknięcie. Myślę, że to może być coś koło tego, co poszukujesz...

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Gość ŁYSY0312

Zapomniałem o tym temacie, sorki :ph34r:

Ostatecznie mój wybór padł, a jakże :P  na Team Dragon-a ;)  Jakoś mam słabośc do tego "chrustu". Kijek teoretycznie opisany do 12g, ale moim zdaniem pociągnie i 16g bez trudu, jak to Dragon :). Choć z rozpędu kupiłem najpierw Team Dragona do 18g, ale wiadomo ;)  za mocny. Nieszkodzi, mam za to fajny kijek pod pajka na lżejsze żelazo, i całkiem spore wobki.