Jump to content

Było i nie ma, sklep ABC

stawny
 Share

Recommended Posts

Wczoraj o godzinie ok. 6.40 w miejscowości Dopiewiec, wybuch gazu doszczętnie zdmuchnął z powierzchni ziemi sklep ABC. Sklep położony na zakręcie przy drodze gminnej, a na przeciw szkoła podst. Dzięki, że nikt chyba nie zginął, a tamtędy rowerem z pracy akurat wczoraj nie wracałem, a autobusem o 40 minut później niż rowerem, bo by mnie może nie było, wybuch uszkodził (poskręcał) barierki przy przejściu, i metalowe kosze na śmieci wkopane w ziemię. Strach się bać, teraz tego gazu, coraz więcej wypadków z nim jest w Wielkopolsce. Strach się bać!

Szczęście w nieszczęsciu, że to tylko sklep. Ludzie giną od kiedy zaczęli próbować zaprząc do roboty naturalne zasoby Ziemi. A giną z różnych powodów, z głupoty, z biedy, z zaniedbań. Co i rusz mediami wstrząsają doniesienia o podobnych wydarzeniach. Sam najbardziej zapamiętałem wydarzenia z kwietnia 1995 roku. Pewnie dlatego, że to niedaleko mojego domu, jakiś kilometr w linii prostej.

• 6 months later...

Witam przeglądałem właśnie sobie forum i wpadłem na ten post i bardzo się zdziwiłem bo mieszkam 35 lat w Dopiewcu i nic nie słyszałem o żadnym wybuchu gazu w tym czasie tym bardziej,że jestem strażakiem w OSP Dopiewo pozdrawiam 

Co Ty Piter mącisz z tą datą? Wygląda na to że zdarzenie było wytworem wyobraźni Stawnego. Wysuwam taką śmiałą tezę bo prześledziłem z ciekawości w necie, doniesienia tamtejszych lokalnych mediów z sierpnia 2014r i cisza w tym temacie.

Post został napisany 24 sierpnia 2015

Oj Piter, Piter. Ty nam szybciutko powiedz, jak to wywróżyłeś, że w przyszłości kol Stawny napisze post? No kurna Nostradamus II. A daj Ci Bozia zdrówko. ;)