stawny Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Wczoraj o godzinie ok. 6.40 w miejscowości Dopiewiec, wybuch gazu doszczętnie zdmuchnął z powierzchni ziemi sklep ABC. Sklep położony na zakręcie przy drodze gminnej, a na przeciw szkoła podst. Dzięki, że nikt chyba nie zginął, a tamtędy rowerem z pracy akurat wczoraj nie wracałem, a autobusem o 40 minut później niż rowerem, bo by mnie może nie było, wybuch uszkodził (poskręcał) barierki przy przejściu, i metalowe kosze na śmieci wkopane w ziemię. Strach się bać, teraz tego gazu, coraz więcej wypadków z nim jest w Wielkopolsce. Strach się bać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Szczęście w nieszczęsciu, że to tylko sklep. Ludzie giną od kiedy zaczęli próbować zaprząc do roboty naturalne zasoby Ziemi. A giną z różnych powodów, z głupoty, z biedy, z zaniedbań. Co i rusz mediami wstrząsają doniesienia o podobnych wydarzeniach. Sam najbardziej zapamiętałem wydarzenia z kwietnia 1995 roku. Pewnie dlatego, że to niedaleko mojego domu, jakiś kilometr w linii prostej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Witam przeglądałem właśnie sobie forum i wpadłem na ten post i bardzo się zdziwiłem bo mieszkam 35 lat w Dopiewcu i nic nie słyszałem o żadnym wybuchu gazu w tym czasie tym bardziej,że jestem strażakiem w OSP Dopiewo pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Post został napisany 24 sierpnia 2014 Edited March 2, 2015 by Piter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Co Ty Piter mącisz z tą datą? Wygląda na to że zdarzenie było wytworem wyobraźni Stawnego. Wysuwam taką śmiałą tezę bo prześledziłem z ciekawości w necie, doniesienia tamtejszych lokalnych mediów z sierpnia 2014r i cisza w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Post został napisany 24 sierpnia 2015 Oj Piter, Piter. Ty nam szybciutko powiedz, jak to wywróżyłeś, że w przyszłości kol Stawny napisze post? No kurna Nostradamus II. A daj Ci Bozia zdrówko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Gdyby nikt nie napisał to by tak zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Gdyby nikt nie napisał to by tak zostało. I zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts