Guest woldi Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Donkocur wywołał do tablicy to wklejam jednego malucha http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da73754afc5fad25.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Moja ulubiona rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Ja dzisiaj mając okazję pojechałem na jedno ze śródleśnych jeziorek, w których chyba była jakaś zagłada. Dwie-trzy godzinki szukałem okoni, ale ich nie znalazłem jakoś z moim kompanem. Ale pogoda była przyjemna: tylko -13stopni Celsjusza, lekki północny wiaterek i słoneczko, którego promyki podtrzymywały w nas nadzieje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Pierwsza tafla z Wami ja planuje w niedzielę, ale co wyjdzie...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Okno - pisałeś coś, że uderzysz w ten weekend (sobota?) nad jezioro. Jestem ciekaw jak ci poszło, a że nie mogłem znaleźć tamtego wątku to piszę tutaj. Edited February 4, 2012 by okoniarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Witam, Wczorajszy sobotni dzionek okazał się możliwością do rozpoczęcia sezonu 2012 na tafli Wciągam kalesony i heja nad zmarzlinę....po drodze zwijam kolegów i juz wesoły samochód pędzi wśród mrozu.... Na tafli meldujemy się o 12.30 - przed nami 2h machania siekierkami i patykami czyli cały urok polowań na zimowego okonia. Pierwsza dziura daje mi dwie obcięte błystki i tego jegomościa Najlepsze to, iż owy Pan ląduje na tafli nie draśnięty kotwiczką ....zobaczcie jaka magia Później jeszcze 3 pasiaki zobaczyły śnieg.....jednak były mniejsze od tego magika.... Na koniec przy samochodzie maleńki czajniczek zagwizdał na gazowej butli, łyknęliśmy po kubeczku kawy....i koniec zabawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Bart, jeśli dobrze widzę to zahaczył się o łuk skrzelowy, ale grot się nigdzie nie wbił, o to chodziło? Czy może zakleszczył się z blachą na sztorc i tak go wyjąłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Blacha na sztorc, kotwiczka dyndała ....akurat na zdjeciu jest za łukiem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Hehe, a to dobre... Naprawdę nie codzienne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Gratulacje, połów jak widać udany, no i jakie fajne fotki.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 trochę dzisiaj sobie po lodzie pochodziłem z Oknem i Pat8 - rybki bardzo słabo brały, a na sam koniec Okno chciał mi wbić swój łom w głowę [na zdjęciu] ale nie wiem dlaczego bo złowiłem tylko jednego okonia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Byłem na Marchowie, ale niestety dopiero od 13. Spotkalem goscia,ktory siedzial od 9 i w ,,moim,, okoniowym miejscu dostał 5 szt w przedziale 40-50cm i jeszcze kilka zerawał! Mowil, że brały z rana i tylko do momenty kiedy ruszył sie wiatr. Ja łowilem do 16 i wydlubałem tylko ok.15-20 płotek 20-25cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Okonie w przedziale 40-50cm? Chciałbym takiego olbrzyma zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Widzialem je, bo gościu zabrał by uwędzić. Pływają tam jeszcze większe, bo w zeszłym roku zerwałem takiego grubo ponad 50cm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 A to Minusa z Borówna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 a tak się wylegiwał na wiaderku z Castoramy Okno.... i jego okuń Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Witam Dzisiejsza wyprawa w składzie ja, minus i baloonstyle Z Marchowa nic nie wyszło, samochód zapadał się w mokrym śniegu więc pojechaliśmy na Wytczok. Jeden się trafił a reszta nie chciała z nami współpracować. Więc wykonaliśmy skok na Tuchomek. Na Tuchmku udało się minusowi targnąć płotkę na blaszkę i zarybiliśmy jezioro okoniem sztuk 1 I na tym zajob na dzień dzisiejszy został wyleczony, ale kiełkuje już nowy Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 a to okoń z Wytczoka ten z tyłu to Okno a moją gigantyczną płotkę z Tuchomka sfotografował Balon więc niech wstawi foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 No no wycieczka fajna, widać, że humory dopisywały wam bardziej niż ryby, ale co tam. Liczy się przecież obecność nad wodą, nie? Fana fota przedstawiająca okno z okoniem No i brawo za C&R Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Gratki udanej wyprawy - dobra zabawa to podstawa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 No no wycieczka fajna, widać, że humory dopisywały wam bardziej niż ryby, ale co tam. Liczy się przecież obecność nad wodą, nie? Fana fota przedstawiająca okno z okoniem No i brawo za C&R Humor zawsze dopisuje nie ważne co nad woda się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts