Gość Ozet Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Znalazłem w SSG kapitalny tekst Wojtka Wernickiego (męża Eweliny, znanej jako "Kogata"), który powinien dać do myślenia wszystkim startującym w zawodach wędkarskich, jak są lub mogą być, postrzegani przez innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Czytałem ten tekst już jakiś czas temu, dawno, dawno temu i chwała @Ozetowi, że go przypomniał i światło dzienne wyciągnął. I zacząłem się zastanawiać ... I tak chyba jest we mnie trochę z każdego typu, jakie opisał autor. Ale z samokrytyką nie będę przesadzał oczywiście ... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ciekawy, choć jak sam autor stwierdził trochę przejaskrawiony. Ja najbardziej zaliczam się do grona zawodowca, ale mam też trochę z pozera, w sumie też można by i powiedzieć że z łowcy nagród, ale to bardziej na zasadzie: "stówy wpisowego nie zapłacę, bo jestem za cienki/nie znam łowiska na tyle dobrze/łowisko jest nie równe. Na mojej wodzie, wpisowe nie gra roli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek81 Napisano 19 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Teks rzeczywiście dobry ale też już dość stary. Od czasu popełnienia tego tekstu przez Pana Wojtka kategorie już nieco ewaluowały i wyodrębniła się jeszcze jedna nowa kategoria. Określiłbym ją jako „Celebryta”. Jest to kategoria pochodna od pozera jednak nie musi już „prezentować” swojego sprzętu na zawodach, nie musi go wcele mieć, ba nie musi nawet startować w zawodach gdyż ma do dyspozycji internet . Kategoria ta podobnie jak pozer ma predyspozycje do komplikowania, wysnuwania daleko idących teorii . Oczywiście bryluje też w "wiedzy" na temat sprzętu, zanęt (a w szczególności atraktorów i dodatków) oraz wszelkich nowinek. Kategoria ta charakteryzuje się również tym , że najczęściej jest mało widoczna w klasyfikacjach. Podczas zawodów w „realu” przyjmuje maskę turysty lub statysty natomiast bryluje w „zawodach wirtualnych” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi