Gość Piter Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) C.W-? MAX uciąg-? Edytowane 18 Lutego 2015 przez Piter
wind Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2015 Wstaw nowe, lepsze fotki albo usunę temat. Na tych nic nie widać.
Docio Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2015 A mnie to wygląda na radziecki spinning z lat 70-tych. Całkiem niedawno wspominałem właśnie o metalowych wędziskach i ich totalnej porażce.
Docio Napisano 19 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Lutego 2015 Wątpię czy w ogóle takie istnieje. Kiedyś spinning był sprzedawany jako spinning i liczyła się tylko długość. CW deprymawały dostępne błyski a wytrzymałość określało się "na oko". No nie pamiętam aby na jakimkolwiek bambusie było cw tak jak i na pierwszych teleskopach radzieckich lub polskich. Także na włoskim spinningu ojca z włókna szklanego też cw nie było. Wędziska, ich przydatność do preferowanej metody/techniki określało i oceniało się "na oko". No może poza bambusowymi gruntówkami, które dodatkowo miały metalowy klin na dolniku do wbicia w ziemię. Coś mi się kojarzy, że z pierwszym cw spotkałem się na wędziskach Germiny na początku lat 80-tych ale może ktoś inny pamięta co innego.
Rekomendowane odpowiedzi