cichy132 Napisano 16 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich ! Jestem nowym użytkownikem forum jak i dopiero zaczynam przygodę ze spiningem. Proszę was o swoje opinie na temat mojego skromnego sprzętu, gdyż miałem bardzo ograniczony budżet ale owy zestaw udało się zakupić, proszę was również o pomocne rady ! Na dzień dzisiejszy chcę łowić okonie a jak tylko rozpocznie się maj to rzucam się na szczupaki. Powiedzcie co muszę jeszcze dokupić lub co zmienić to jest mój początek więc nie muszę mieć sprzętu niewiadomo jakiego. Moje miejsca łowów to przedewszystkim jeziora, łowił będę z pomostu i z brzegu. Jakie przynęty dokupić na okonia ? Mój sprzęt jaki zakupiłem : Wędka Okuma Safina 270cm dragon 7-35g KOŁOWROTEK OKUMA REVENGER FD30 Solidna grafitowa konstrukcja- 1 łożysko kulkowe ze stali nierdzewnej- Mocna przekładnia- Grafitowa szpula- Kabłąk z rolką zapobiegającą skręcaniu linki - EFR II- Opatentowany system wyważenia rotora - RES II- Przedni hamulec.-Waga 215g-Ilość łożysk BB - 1PRZEŁOŻENIE - 1:5,0POJEMNOŚĆ SZPULI - 0,25/155m DRAGON Żyłka Millenium Szczupak 200m 0.25 Przynęty : Manns 9 cm kopyto ripper 066 BU-SMSH Predator MANNS TWISTER M-040 10cm MFCL MANNS TWISTER M-038 70mm motor oil guma dragon kopyto Reno Killer Pro 5cm guma dragon ripper Demon 7,5cm guma dragon ripper Mutant II 10cm Ripper Dragon V-Lures SHOGUN 8.5cm Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez cichy132 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 16 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Popraw ten post albo poleci do kosza.piszemy jednakową czcionką w kolorze czarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 16 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Na początek to i tak nieźle zaczynasz. Ważne żeby elementy zestawu stanowiły jedną spójność. Żeby kręciołek nie skręcał linki, miał odpowiednio sprawny hamulec, rolka kabłąka pracowała nienagannie... Długość wędki raczej optymalna - 2,70 to standard. Na szczupaka preferowałbym jednak plecionkę. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (...) Na szczupaka preferowałbym jednak plecionkę.Powodzenia + przypon wolframowy co najmniej 30cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy132 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Dzięki za rady, te przedmioty zostaną na pewno zakupione w najbliższym czasie, a jak myślicie jakiego maksymalnie szczupaka wyciągnął by ten sprzęt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 sprzęt nie wyciąga, to nie dźwig lub wyciągarka, dużo zależy od samego wędkarza i warunków jakie zastanie na łowisku. Nie powiem, że sprzęt nie jest ważny ale każdy element pracuje jak łańcuch: zerwiesz jedno ogniwo i łańcuch kaput... sen się kończy, kumasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy132 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Kumam a gdyby wszystko było idealnie dałbym radę wyciągnąć (chociaż to nie dźwig) szczupaka 70 cm czy moze tego nie wytrzymac sprzęt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Spokojnie, wyholujesz nawet "metrowca" - jeśli go znajdziesz, bo to teraz już rzadkość - czego Ci życzę z całego serca... Pamiętaj, sfotografuj i wypuść, za rok złowisz tego samego tylko już będzie dłuższy, pod warunkiem, że nie wyłowią go "sieciarze" z Zarządu "Gównego" PZW... Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy132 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Narazie wiele nie oczekuje z 50centymetrowego skakał bym z radości i Zapraszam na Mazurskie jeziora Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez cichy132 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Dzięki, nie zamierzam sponsorować "pasibrzuchów" z Zarządu "Gównego" PZW, chyba, że zaproponujesz mi łowisko komercyjne, gdzie wniesiona opłata nie zniknie w "nicości"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi