baloonstyle Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=4ToIfx9G3Sw&feature=player_embedded#! Edited February 3, 2012 by hege Połączenie postów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Sam poławiam czasami wzdręgi (czy też krasnopióry, jak kto woli) na spining. Delikatny kijek, cieniutka żyłka, na końcu mikrojig, namierzone miejsce z rybkami i świetna zabawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 A próbowałeś może na obrotówki 00 ? bo w tym roku chcę spróbować z tą rybką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Osobiście nie, ale spotkałem kiedyś jakiegoś chłopaka na Raduni który przy mnie, właśnie na 00 wyciągnął piękną, około 30-o cm wzdręgę (nawet nie wiedział co to za ryba). Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Napisz coś więcej o tych mikrojigach, może jakieś zdjęcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Wieczorem, teraz niestety znikam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Spoko, będę zerkał tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 witam mam kolege ktory kreci mikrojigi i polowilem na nie piekne wzdregi plocie krapie slyszalem tez o zlowieniu lina na mikro jiga a oto kilka fotek te na dloni sa imitacja ochotki naprawde bardzo skuteczne:) oto moje wzdregi i krapie na te mikrojigi:)zlapane tego roku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Oto mój arsenał do połowu białorybu na spining Używam do takiego finezyjnego łowienia kija o CW 0,5 - 5 gr a na żyłce w odległości 50 cm przed przynętą zakładam śrucinę 1,5 gr. Albo na końcu zakładam główkę 1,5 gr z plemnikiem i dowiązuje wyżej około 50 cm krótki trok z kiełżem, muchą lub strimerem. Mi to zdaje egzamin. A całą radochę mam gdy na plemnika uwiesi się szczupły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Wszystko ładnie pięknie Panowie...Mikro jigi istne cudeńka, piękne są. Ale czy ktoś mógł by opisać dwie rzeczy: a) jak konkretnie łowić takim zestawem i gdzie szukać wzdręg oraz Jak wykonać takie mikro jigi? Co do pkt b to majsterkowicz jestem i bym se wykonał tego trochę. A co do pkt a to pytam, bo nigdy jeszcze nie łowiłem w ten sposób białej ryby....Będę wdzięczny za rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 wzdrega raczej stoi przy platach roslinosci trzcin itp zucasz mikrojiga i pozwalasz mu opasc na dno ale wiekszosci to jzu przy opadzie zwdrega lapie mikrojiga co do lowienia to do dna i lekie podszarpywania ja tak lowie lub kij do gory i z powierzchni lekko:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Jak łowić ? masz pod zdjęciem opisane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Zestaw jest opisany, sposób prowadzenia-nie Ale linek napisał mniej więcej, sam też coś pokombinuję w sezonie. Swoją drogą lepiej chyba docierać do prawdy samemu niż iść na gotowca i łatwiznę...Więc ponownie, dzięki za info towarzysze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Czyli rozumiem ze albo tego mikrusa na główkę jigową, albo na boczny trok zakładać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Okno a gdzie można zakupić takie cuda? Czy robiłeś je samemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Panowie, nie ten temat do tego rodzaju rozmów. Jak dalej będziecie pisać o kupowaniu przynęt tutaj to posty i tak wylądują w koszu. Załóżcie sobie temat w przynętach albo PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 na główkę zakładasz "plemnika" i dowiązujesz boczny trok na którym wiążesz jakiegoś mikrusa bez obciążenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 na główkę zakładasz "plemnika" i dowiązujesz boczny trok na którym wiążesz jakiegoś mikrusa bez obciążenia. Co to jest ten "plemnik" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ja sam nie robię - brak umiejętności i sprzętu. Moje mikrusy robił Maciek "Kojoto". Można go na Allegro znaleźć. Jak prowadzę? Na wzdręgi to raczej z opadu, z reguły branie następuje tuż pod powierzchnią. Żeby wydłużyć rzut czasami także zakładam kawałek przed przynętą małą śrucinę. W tym roku chcę spróbować zastosować te maleństwa przy bocznym troku. Kij jakiego używam do tej metody ma c.w. do 7g. Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia tego co mi zostało po ostatnim sezonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 No byłbym bardzo wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Tak jak obiecałem, wrzucam fotkę tego co mi pozostało. Najłowniejszy to ten pierwszy z lewej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 właśnie co to jest ten plemnik ,wydaje mi się ,że te przynęty na zwykłym bocznym troku tez zdały by egzamin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 plemnik to maleńki twisterek - tak myślę że o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Areh a gdzie łapałeś te wzdręgi ? jezioro jakieś czy może kanały ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Motława, niedaleko ujścia Raduni, na Opływie Motławy - fajne miejsce jest na ul. Głębokiej, za kościołem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts